Unde se pune, de fapt, salcia sfintita de FLORII si ce faci cu ramurile binecuvantate dupa ce se usuca

Loading...

Salcia este nelipsita la sarbatoarea Floriilor. Credinciosii merg la slujba cu ramurile si dupa ce sunt sfintite le pun la icoane, geamuri, usi, porti sau le utilizeaza in gospodarie.

Cu totii stim de traditia de a veni la biserica cu flori si crengute verzi, care se sfintesc si se duc acasa, se pun langa sau la icoana, scrie fabricatinromania.info. Dar ce facem peste o saptamana-doua-trei cand florile se ofilesc, crengutele se usuca?

Ce spun Sfinții Părinți: ”Cel mai potrivit ar fi ca ramurelele (stalparile) binecuvantate in Duminica Floriilor, sa fie arse, atunci cand se usuca sau, daca prima varianta este mai greu de pus in practica (mai ales la oras) cred ca ar putea fi ingropate, pentru a se „reintoarce” in natura. Oricum, ar trebui pastrate cat mai mult timp.

In nici un caz nu ar trebui aruncate la gunoi/tomberon, ca semn de respect pentru binecuvantarea lui Dumnezeu, ce a venit asupra lor, prin rugaciunea speciala pe care preotul o rosteste in Duminica Intrarii Domnului in Ierusalim.Bucurii de la Domnul!”

Lasă-ne un comentariu!
Loading...

Lasă un răspuns

x

Check Also

Rugăciunea de Vineri. Dacă vrei să îți meargă bine toată ziua, ar fi bine să rostești cu credință această rugăciune

Rugaciune de vineri. Ce trebuie sa spui ca sa iti mearga bine toata ziua Iata ...