Un deliciu de post pentru cei dragi – tort de biscuiți cu aromă de ciocolată!


Cel mai ușor tort, gustos și cu o aroma intensă de ciocolată neagră. Este ideal pentru amotorii de delicii ciocolatoase și plus la toate este preparat cu ingrediente de post. Acest desert este combinația perfectă de ciocolată delicioasă și biscuiți crocanți care înlocuiesc cu succes orice blat copt la cuptor. Nu ezitați să savurați cu plăcere acest extraordinar tort de biscuiți cu ciocolată.

Ingrediente

350 g Biscuiți
200 gCiocolată neagră
200 gMargarină vegetală
150 mlApă

100 gZahăr
50 gPudra de cacao
100 gFructe confiate
5 mlEsență de rom
50 gOrnamente de ciocolată

Instructiuni

Puneți la baia de aburi ciocolata neagră și amestecați în continuu până se topește complet.

Apoi adăugați margarina și omogenizați bine întreg conținutul.

Stropiți fructele confiate cu esența de rom și lăsați-le puțin să se hidrateze.

Într-un bol rupeți bicuiții bucăți mici, peste care adăugați pudra de cacao, fructele și ciocolata cu margarina topită, amestecați bine tot conținutul.

Dizolvați zahărul în apă astfel încât să obțineți siropul pe care îl veți încorpora câte puțin peste amestecul de biscuiți.

Într-o tavă detașabilă (diametru 24 cm) tapetată cu hârtie de copt puneți toată compoziția presând-o cu mâinile. Deasupra presărați ornamentele de ciocolată. Puneți la frigider pentru o oră.

Savurați cu plăcere!

Cu 2 ingrediente umpli o cămară întreagă cu dulceață pentru iarnă! 

Există multe rețete de dulceață, însă noi vă propunem să încercați anume această rețetă, este extrem de delicioasă și se prepară într-un timp record. Această dulceață suedeză, se diferențiază de rețetele pe care le cunoaștem, prin modul rapid de preparare și cantitatea redusă de zahăr. Puteți servi dulceața cu felii de pâine, oladii, clătite sau o puteți folosi și în diferite prăjituri.

Ingrediente

1 kg
Coacăze negre
600 g
Zahăr

Instructions
Într-o cratiță puneți coacăzele spălate, iar cu ajutorul ustensiei de pasat cartofii, zdrobiți coacăzele. Apoi puneți cratița pe foc și aduceți la fierbere. Lăsați dulceața să fiarbă 15- 20 de minute, apoi luați de pe foc și adăugați zahărul.

Amestecați rapid dulceața până se topește tot zahărul. Umpleți borcanele de sticlă ( spălate și uscate preventiv) și le sigilați bine. Lăsați să se răcească la temperatura camerei, apoi dați borcanele cu dulceață în cămară pentru iarnă.

Loading...