Un câine aleargă în mijlocul străzii pentru a cere ajutor, după ce puiul său a fost lovit de maşină


Imagini înduioşătoare în Filipine. O căţeluşă latră şi sare în faţa maşinilor pentru a cere ajutor, după ce puiul său a fost lovit. Nimeni în schimb nu se opreşte.

Căţeii se plimbau pe străzile din La Poz, oraşul Uloilo, Filipine, unde localnicii îi consideră „animale ale comunităţii” şi le ofereau de mâncare din când în când.

În timp ce căţeluşa-mamă căuta de mâncare, unul dintre pui s-a rătăcit şi a fost lovit de o maşină care trecea în viteză. Şoferul nu s-a oprit să verifice ce s-a întâmplat sau dacă animalul mai trăieşte, ci doar şi-a continuit liniştit drumul.

Puiul însă a murit la scurt timp din cauza leziunilor grave, dar mama sa nu a renunţat şi a început să sară în faţa maşinilor, să latre, în încercarea disperată de a opri pe cineva. Niciunul dintre şoferi nu a oprit însă pentru a acorda măcar un minim ajutor.

În imagini apare mama puiului rănit care latră frenetic încercând să oprească şoferii pentru a ajuta căţelul lovit.

Un magazin local care a filmat incidentul a povestit cum căţeluşa tremura şi lătra din toate puterile, dar nimeni nu a oprit. Nici angajaţii localului, care în loc să meargă să ajute au continuat doar să filmeze momentul.

„Câinele era tulburat, am încercat să îl ajutăm, dar era atât de speriat şi de disperat încât nu ne puteam apropia. Autorităţile au venit după câteva ore, când, căţeluşa-mamă deja plecase cu ceilalţi pui” a spus Lynette Labating.

Femeia, care lucrează la o organizaţie pentru protecţia animalelor a spus căe ste al doilea accident în care unul din puii căţeluşei a fost lovit de o maşină. Cu două săptămâni în urmă, un alt pui a fost găsit în stare critică, cu picioarele din spate rupte, rămânând pe viaţă cu dizabilitate, conform Unilad.

Lynette a spus că ofițerii din sat investighează incidentul pentru a încerca să găsească vehiculul care a lovit puii.

De asemenea, încearcă să localizeze familia de câini vagabonzi pentru a le oferi un adăpost mai bun și pentru a oferi ajutor medical caţelului rănit.

„Sper ca familia de căţei să se întoarcă. Mama a suferit deja destulă nenorocire. Comunitatea oferea de mâncare, putem încerca să le găsim o familie iubitoare dacă se va întoarce” a mai spus Lynette.

Loading...