Un bărbat a fost nevoit să aleagă între a salva viața soției sau pe cea a copilului său: „Era nevoie de un miracol”

Un bărbat a fost nevoit să aleagă între a salva viața soției sau pe cea a copilului său: „Era nevoie de un miracol”

imic nu doare mai tare decât să-i vezi pe cei dragi suferind, iar tu să nu ai puterea de a-i ajuta în niciun fel. Nick Jones, un bărbat de 45 de ani din Caerphilly, Țara Galilor a aflat pe pielea sa ce înseamnă acest lucru atunci când soția lui a fost testată pozitiv pentru COVID-19, fiind însărcinată.

Cuplul avea deja doi copii, pe Nick de 15 ani și pe Honey de 10 ani, atunci când a primit, inițial, o veste minunată. Christina era din nou gravidă, cei doi urmând să devină părinți pentru a treia oară.

Înainte de această sarcină, femeia pierduse o alta, la doar trei luni de maternitate. Cei doi soți au fost devastați, dar au sperat că, la un moment dat, vor reuși să aducă un alt copil pe lume, fără alte complicații. Din păcate, aceste lucru nu s-a întâmplat…

În ziua de 18 februarie 2021, pe când era deja însărcinată în 30 de săptămâni, Christina a fost infectată cu Coronavirus. După opt zile de izolare, aceasta a fost dusă de urgență la Spitalul Prince Charles din Merthyr Tydfil din Țara Galilor deoarece nu mai putea să respire.

La momentul acela, femeia, în vârstă de 39 de ani, a fost pusă pe oxigen timp de patru zile, dar starea sa de sănătate s-a înrăutățit treptat. La data de 1 martie 2021, aceasta respira doar cu ajutorul unui ventilator, iar condiția sa a devenit tot mai îngrijorătoare.

Deoarece se afla într-o stare critică, medicii au fost nevoiți să îl sune pe soțul Christinei și să îi dea o veste teribilă. Aceștia i-au spus bărbatului că este necesar ca bebelușul să se nască prin cezariană de urgență pentru că altfel nu i-ar fi putut salva viața. Din păcate, femeia era deja grav afectată de boală și nimeni nu îi mai dădea nicio șansă de supraviețuire.

Nick a fost chemat la spital să semneze actele prin care trebuia să aleagă cine rămâne în viață… bebelușul sau soția sa. Acela a fost unul dintre cele mai grele și înfricoșătoare momente din viața lui. Bărbatul nu a vrut să-și lase soția să moară, așa că le-a spus doctorilor să facă tot posibilul pentru a o salva. De asemenea, el a cerut să o vadă pe Christina pentru a putea vorbi cu ea, deși femeia era în comă.

„În acel moment, la cât de rău arăta Chris, chiar am crezut că va fi nevoie de un miracol”, a mărturisit el, despre momentul în care și-a văzut soția în spital

Fiica lor s-a născut prin cezariană în data de 2 martie 2021, cu exact două luni înainte de termenul stabilit. Micuța, care era foarte slabă, a fost dusă imediat într-o cameră separată deoarece se născuse dintr-o mama infectată cu COVID-19.

La scurt timp după naștere, fetița a fost transferată pentru cinci zile la The Grange Hospital din Cwmbran, Țara Galilor de Sud. Nick nu a putut să o vadă cât timp a fost internată acolo, dar medicii i-au oferit zilnic poze cu aceasta. În timp ce Christina era, în continuare, inconștientă, bărbatul și ceilalți doi copii ai săi au hotărât să o numească pe micuță „Angel Grace Hope-Jones”, „Angel” fiind, inițial, doar un nume temporar.

În ziua de 8 martie 2021, s-a întâmplat o minune. Christina a redevenit conștientă și a spus că nici măcar nu-și aducea aminte să fi fost însărcinată. Femeia a rămas, în continuare, internată în spital, până când starea ei s-a îmbunătățit. După 33 de zile în care a fost testată pozitiv cu COVID-19, aceasta a reușit, în sfârșit, să își țină micuța în brațe pentru prima oară. Fetița avea deja două săptămâni la acel moment. Mămica s-a îndrăgostit imediat de noul ei bebeluș și a decis chiar să îi păstreze și numele de „Angel” deoarece fiica sa Honey îl alesese.

Femeia nu s-a gândit niciodată că va fi infectată cu Coronavirus. Aceasta își făcea griji pentru soțul ei care avea diabet, dar și o boală foarte rară la rinichi. Se pare, totuși, că ea a fost cea mai puțin “norocoasă” din familie.

„Mulți oameni au avut Covid, dar, eu voi avea întotdeauna o aniversare care să-mi amintească de perioadă când l-am avut din cauza zilei de naștere a lui Angel.”, a povestit aceasta.

La un an după acest eveniment, soții Jones au sărbătorit prima aniversare a micuței Angel în data de 2 martie 2022. De asemenea, mămica a împlinit 40 de ani în luna septembrie a anului trecut. Trauma de care a avut parte i-a rămas întipărită în minte pentru totdeauna și i-a schimbat complet percepția despre viață.

„După ce ai trecut prin așa ceva, începi să privești viața cu alți ochi. Cu siguranță. Acum prețuiesc lucrurile. Sunt recunoscătoare”, a încheiat Christina.

Loading...