Un adevărat OM. Gestul făcut medicul Radu Zamfir a uimit pe toată lumea!

După tragedia aviatică din Munții Apuseni, produsă la începutul anului 2014, în urma căreia pilotul Adrian Iovan și studenta Aura Ion și-au pierdut viața, medicul supraviețuitor Radu Zamfir a rămas în atenția publicului.

El a  declarat că nu se consideră un erou și că doar a „făcut ce trebuia și când trebuia”. Deși a câștigat simpatia și aprecierile unei țări întregi, a rămas la fel de modest! Iar gesturile lui fac milioane de români să-i ofere tot respectul!

„Sunt fericit!”

Chiar și la patru ani de la teribila tragedie, medicul demonstrează că este un om cu un suflet de milioane! Mai exact, el a decis să facă pro bono patru intervenții chirurgicale complicate. Adica fără să fie plătit!

 

“(…) Am hotărât să fac și patru intervenții (…) pentru câțiva bolnavi aflați în situații dificile, care nu își pot permite să plătească astfel de operații.

Deja am rezolvat două cazuri, un bărbat de 36 de ani, cu o tumoră de coadă de pancreas și o femeie de 40 de ani cu o tumoră benignă hepatică voluminoasă și mă bucur că lucrurile au decurs perfect!

Citește și: România în lacrimi! Este vestea tristă a zilei! A MURIT în urmă cu puțin timp!

Sunt fericit, mai ales că am fost primit cu căldură și lucrez cu oameni tineri, entuziaști și bine pregătiți profesional”, a declarat Radu Zamfir, în urmă cu ceva timp, potrivit stirilekanald.ro.

Tu ce părere ai despre gestul medicului Radu Zamfir? Scrie-ne mai jos, la „Comentarii”, care este opinia ta!

 

Patru ani de la tragedia din Apuseni. Medicul RADU ZAMFIR: ”Numai cine a fost acolo poate să-și dea cu părerea”

S-au împlinit patru ani de la tragedia din Munții Apuseni, în care au murit studenta Aura Ion și pilotul Adrian Iovan. Încă se caută vinovații, încă se fac scenarii, mai ales în preajma zilei de 20 ianuarie. Chirurg de top, care salvează zilnic vieți, medicul Radu Zamfir, supranumit și ”Eroul din Apuseni”, nu a folosit niciodată clișee atunci când a vorbit despre ziua care era să fie ultima și pentru el.
20 ianuarie 2014, ora 15:46:57. Avionul de tip BN2, care transporta o echipă de medici de la Bucureşti spre Oradea, se prăbușește într-o pădure înghețată din Munții Apuseni. Aparatul de zbor era pilotat de Adrian Iovan, iar copilot era Răzvan Petrescu .

Echipa medicală, formată din dr. Radu Zamfir de la Institutul Fundeni, dr. Valentin Calu de la Spitalul Elias, dr. Cătălin Pivniceru de la Spitalul „Sfânta Maria”, dr. Sorin Ianceu de la Spitalul Municipal din Beiuș și Aurelia Ion, voluntar, studentă în anul V la Institutul de Medicină Militară din București, mergea la Oradea pentru prelevarea unor organe de la o donatoare de peste 60 de ani, care suferise un accident vascular cerebral.

După o bâlbâială în lanț a autorităților, care s-a întins pe mai multe ore, avionul a fost găsit, în jurul orei 21.00, de niște moți din comuna Horea. Toți erau grav răniți, cu excepția medicului Radu Zamfir care, în așteptarea unui ajutor ce nu mai venea, a făcut tot posibilul ca să-și salveze colegii, fiind numit ”Eroul din Apuseni”.

Însă, după ore de stat în frig, nu a mai putut să facă nimic pentru Aura Ion și Adrian Iovan, care au murit după ce echipele de salvare au ajuns în pădurea înghețată. Ceilalți au supraviețuit și, astăzi, își văd de viețile lor, dar nu vor uita niciodată coșmarul prin care au trecut.

În cei patru ani care au trecut de la această tragedie, s-au făcut tot felul de scenarii, în condițiile în care ancheta nu a fost finalizată. ”Numai cine a fost acolo poate să-și dea cu părerea! A fost o situaţie dramatică și tot ce a fost legat de ea și a urmat a fost dramatic! Vreau să las în urmă ce a fost.

Nu mă consider un erou. Am făcut ce trebuia și când trebuia”, spune medicul chirurg Radu Zamfir, cel mai în măsură să vorbească despre această tragedie. Deși a câștigat simpatia și respectul unei țări întregi, a rămas la fel de modest.

Continuă cu prelevările de ficat, însă prioritare sunt operațiile hepato- bilio-pancreatice, oncologice, laparoscopice, dar și operațiile obișnuite de chirurgie generală, pe care le face la Institutul Clinic Fundeni, la Sanador și la Spitalul Medstar 2000 din Constanța.

Mai nou, a început o colaborare și cu Medicover, unde a operat chiar pro bono, și și-a făcut și o pagină profesională pe Facebook, Dr. Radu Zamfir, unde dă sfaturi pentru cei interesați de sănătatea lor.

Lasă-ne un comentariu!

Lasă un răspuns

x

Check Also

15 Reasons Why Dogs Are the Best Things in This World

There are about 900 million dogs all around the world. 900 million fluffy cuties who are ready to give ...