Tortul “Ursul polar” era desertul prezent la orice sărbătoare. Au trecut 30 de ani, dar nu s-a inventat un desert mai gustos!


Tortul “Ursul polar” este un desert foarte simplu, cu o textură moale și un gust foarte fin și delicat. Tortul este format din 2 tipuri de blaturi, acoperite cu cremă gingașă de smântână, este atât de gustos și moale, încât se topește în gură. Pentru un aspect mai frumos, tortul este acoperit cu glazură de ciocolată. Acest tort din copilărie era prezent la fiecare sărbătoare și era apreciat de toată lumea. Preparați-l neapărat ca să simțiți din nou gustul copilăriei!

INGREDIENTE

-480 g de făină (cantitatea este aproximativă)

-750 g de smântână

-120 g de unt

-75 ml de lapte

-1 priză de vanilie

-525 g de zahăr

-100 g de nuci

-75 g de cacao

-0.5 linguriță de bicarbonat de sodiu

-2 linguri de ulei de floarea soarelui

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE

Aluatul. Amestecați 1 lingură de zahăr cu 50 g de unt topit. Adăugați 1 lingură de smântână grasă și bicarbonatul nestins. Amestecați bine toate ingredientele. Apoi adăugați 1.5 pahare de făină și frământați aluatul.

Împărțiți aluatul obținut în 2 părți. Amestecați o parte cu 3 lingurițe de cacao.

Împărțiți făina rămasă în 2 părți și adăugați-o în bolurile cu aluat. Frământați. Veți obține aluat dens și omogen, dar în același timp moale și elastic.

Veți obține 2 tipuri de aluat. Împărțiți fiecare bilă în 3 părți pentru 6 blaturi.

Ungeți forma de copt cu puțin ulei. Întindeți o parte de aluat pe o hârtie de copt și distribuiți-o pe fundul formei cu degetele. Faceți înțepături cu scobitoarea sau furculița.

Puneți blatul în cuptorul preîncălzit la 200 de grade și coaceți-l timp de cel mult 8 minute. Procedați astfel cu toate blaturile. Dacă blaturile coapte au margini neuniforme, atunci puneți deasupra o farfurie și tăiați-le cu cuțitul.

Crema. Bateți crema cu mixerul într-un bol separat. Amestecați smântâna rămasă cu un pahar de zahăr și adăugați vanilia.

Preparați glazura: amestecați 5 linguri de zahăr, laptele și cacao rămasă. Fierbeți glazura până se va îngroșa. Adăugați la sfârșit 70 g de unt și amestecați glazura.

Mărunțiți nucile și resturile de blat. Ungeți blaturile cu cremă și presărați-le cu nuci, alternând blaturile albe și cele negre. Ungeți tortul deasupra cu glazură și presărați-l cu firimiturile de blat.

Dați tortul la frigider pentru câteva ore.

Tort de ciocolată la tigaie – un desert simplu, dar deosebit de delicios!

Vă prezentăm o rețeta de tort de ciocolată la tigaie. Acesta se prepară fără bătăi de cap, din clătite de ciocolată, cu cremă fină. Obțineți un desert extrem de apetisant și aromat. Din cele mai simple ingrediente, creați un tort minunat și delicios, de te lingi pe degete. Răsfățați-vă familia dragă în zilele de weekend cu un desert special.

INGREDIENTE PENTRU CLĂTITE

– 4 linguri de făină

– 4 linguri de amidon

– 1 ou

– 300 g de lapte

– 250 ml de apă

– 50 g de ciocolată

– 3 linguri pudră de cacao

– sare

– zahăr după gust

– 1 lingură de ulei

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

INGREDIENTE PENTRU CREMĂ

– 500 ml de lapte

– 50 g de zahăr vanilat

– 40 g de amidon

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE

Pregătiți aluatul pentru clătite: adunați toate ingredientele într-un bol și amestecați bine. Topiți ciocolata la baia de aburi și adăugați-o în aluat. Amestecați bine.

Prăjiți clătitele într-o tigaie cu suprafață neaderentă, pe ambele părți, timp de 2-3 minute.

Pregătiți crema: turnați într-o cratiță 400 ml de lapte și aduceți-l până la fierbere.

Amestecați într-un vas aparte zahărul cu amidonul, apoi adăugați 100 ml de lapte rece. Amestecați bine ingredientele, până obțineți o masă omogenă. Turnați amestecul rece, cu un jet subțire, în laptele ce fierbe. Amestecați ușor și aduceți crema până la fierbere. Fierbeți crema la foc mic, amestecând încontinuu, până aceasta se îngroașă.

Ungeți fiecare clătită cu cremă și asamblați tortul pe un platou. Dați tortul la frigider pentru 1 oră. Decorați tortul după gust.

 

Loading...