Stiinta a dovedit. Barbatii isi streseaza sotiile de doua ori mai mult decat copiii

Stiinta a dovedit. Barbatii isi streseaza sotiile de doua ori mai mult decat copiii

Barbatii isi streseaza sotiile de doua ori mai mult decat copiii. Nu e ca si cum femeile ar avea nevoie de studii sau demonstratii ale oamenilor de stiinta pentru a ajunge la concluzia ca in unele momente sotii se comporta mai mult ca un copil mai mare decat ca un partener de viata pe care te poti baza fara drept de apel. Dar…

Un studiu recent, desfasurat pe un esantion de 7000 de mame din Marea Britanie a avut drept scop evidentierea principalelor motive de stres din viata sotiilor. Majoritatea mamelor si-au clasificat nivelul de stres ca fiind la cota 8,5 din 10, iar 46% dintre ele au declarat ca sotii le streseaza mai mult decat copiii.

„UN COPIL DE 7 ANI E UNUL DE 7 ANI, NU AI CE SA-I CERI. DAR, UN BARBAT DE 35 DE ANI CARE SE COMPORTA CA UN COPIL DE 7 ANI E MULT MAI STRESANT. AR TREBUI SA-SI DEA SI SINGURI SEAMA DE ASTA”, A DECLARAT MAMICA DENO FLENO.

75% dintre mame au spus ca toate treburile legate de gospodarie si de ingrijirea copilului le revin. Mai mult decat atat, femeile au sustinut ca lucrurile nu pot fi lasate in seama domnilor pentru ca risca sa ramana nefacute. 1 din 5 mame e stresata tot timpul pentru ca sotul refuza sa o ajute total.

„SUNT EXTENUATA EMOTIONAL SI FIZIC IN MOMENTUL IN CARE SOTUL AJUNGE ACASA. EL MA IA DE BUNA SI ASTEAPTA SA FIE SERVIT”, A DECLARAT O MAMA CARE NU A VRUT SA-SI DEZVALUIE IDENTITATEA.

Bineinteles ca sotii nu sunt toti la fel si nu putem incadra toti barbatii in tiparul „lenesului” sau al „copilului mai mare” care nu isi ajuta sotiile.

Exista cazuri si cazuri. Unii barbati trebuie impinsi de la spate pentru a acorda putin ajutor in treburile gospodaresti sau pentru a sta cu copiii, insa sunt si soti carora le face placere sa se ocupe de treburile din casa si de copii.

Mare atentie, mamici! Sotii nu va fac o favoare in momentul in care pun osul la treaba, ci isi fac datoria, isi indeplinesc responsabilitatea de sot si de tata.

Pentru cei care nu ajuta, le dam un sfat: „Happy wife, happy life” 🙂 (sotie fericita, viata fericita) .

Loading...