Secretul unui somn mai lung al bebelusului


Il lasam sa planga sau un alinan si il luam in brate? Ideea este ca la un moment dat, orice mamica este confuza.

Iata insa ca niste studii sunt de parere ca atunci cand bebelusul plange in timpul noptii, proaspetii parinti nu ar trebui sa se grabeasca in mod automat sa-l linisteasca.

Specialistii spun ca nu este periculos sa lasati bebelusul sa planga o perioada scurta de timp, in loc sa-l consolati imediat. Si va dormi mai mult :)). Citeste asadar despre secretul unui somn mai lung al bebelusului.

Loading...

 

Vrei sa stii secretul pentru ca bebelusul tau sa doarma linistit ?

Ei bine mamico, s-ar putea sa ti se rupa inima sau ai aveti sentimente insuportabile de vinovatie… dar

Atunci cand bebelusul plange in timpul noptii, proaspetii parinti nu ar trebui sa se grabeasca in mod automat sa-l linisteasca. Specialistii spun ca nu este periculos sa lasati bebelusul sa planga o perioada scurta de timp, in loc sa-l consolati imediat.

Si va dormi mai mult :)) Si nu numai atat, chiar si proaspetii parinti vor dormi mai mult (in sfarsit) – si vor fi mult mai putin stresati a doua zi.

 

Metoda plansului controlat

Cercetatorii spun ca, decat sa alergati intotdeauna sa va consolati copiii mai degraba ati urma cateva tehnici prin care sa va linistiti. Acestea includ “plansul controlat “, in care parintele asteapta o anumita perioada de timp inainte de a-si linisti copilului.

Initial, acesta poate fi la fiecare doua minute in prima noapte, in crestere la cinci minute pentru a doua, zece pentru a treia si asa mai departe, pana cand copilul invata sa se linisteasca singur.

 

Metoda Camping

O alta metoda pe care cercetatorii o considera fiind eficace este “Camping-ul”, in care mama sta in camera copilului in timp ce acesta invata singur sa adoarma din nou. Desi pare a fi o metoda cam insensibila, o echipa de la Universitatea din Melbourne, Australia –  a descoperit ca, in cele din urma, atat parintii, cat si copii vor dormi mai mult.

Aceasta inseamna ca parintii sunt mai putin stresati si, in special, sansele ca mamele sa faca depresii postnatale sunt reduse.

In ciuda dovezilor ca bebelusii care sunt lasati sa planga devin stresati,cercetatorii cred ca daca lasati copilul sa planga o perioada scurta de timp, pe termen lung, nici sanatatea lui mintala, nici comportamentul lui nu vor avea de suferit. Mai cititi si: 19 Motive pentru care copiii adorm greu

Insa bebelusul trebuie mereu supravegheat

Cu toate acestea, important de amintit este faptul ca in studiu au fost implicati copii de peste 7 luni , deoarece unii experti cred ca nou-nascutii nu ar trebui sa fie lasati sa planga.

Pentru parintii care cauta ajutor, tehnicile mentionate mai sus pot fi folosite in siguranta, facandu-i pe acestia sa se simta reconfortati. Dar,  parintii NU trebuie sa lase copiii sa planga o noapte intreaga si sa-i verifice doar dimineata.

La copiii de 6 ani, cercetatorii au efectuat o serie de teste pentru a le urmari comportamentul, caracteristicile somnului, precum si relatia cu parintii.

Cei care au fost lasati sa planga au fost cu aproximativ 12% mai susceptibili de a avea probleme de comportament , fata de 16% a celor care au fost consolati in timpul plansului.

Intr-un studiu publicat in anul 2015 , cercetatorii au comparat procentele de depresie post-natala a mamelor care aveau doi copii. Acestea au aratat ca mamele care si-au lasat copiii sa planga au cu 40% mai putine sanse sa ajunga in depresie post-natala, iar ambii parinti sunt mai putin stresati.

Loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *