Rugăciunea către Sfântul Anton, care se spune la mare necaz…

Rugăciunea către Sfântul Anton, care se spune la mare necaz…

Când necazurile par să nu se mai sfârșească din viața dumneavoastră, aveți nevoie să citiți cu toată încrederea și curajul rugăciunea sfântului Antonie. Aceasta se citește până la rezolvarea problemei.

Iată mai jos și textul rugăciunii..
„Sfinte Antoane, tu ai primit de la Dumnezeu darul de a ajuta mii de oameni în necazurile cele mai mari în care s-au aflat. Tu ai înviat chiar și morții, ai întors de pe căile rătăcite pe cei păcătoși, ai vindecat pe cei bolnavi, ai înapoiat lucrurile pierdute sau furate și orice rău, oricât de mare ar fi fost, s-a îndepărtat prin puterea rugăciunii tale.

Dar nu numai atât, tu ai împărțit oamenilor bogățiile harului lui Dumnezeu: prin tine mii de oameni s-au întors la credință, au învățat să fie conștiincioși în împlinirea datoriilor, au ajuns la bunăstare și o viată fericită.

Loading...

Și eu alerg la tine în necazul în care mă aflu. Nu am de unde să primesc ajutor decât de la Dumnezeu dar sunt nevrednic să apăr în față lui din cauza păcatelor mele. Privește la sufletul meu împovărat și fie-ți milă de mine.

Te rog, Sfinte Antoane, pentru dragostea ta fată de cei sărmani și pentru grija ta pentru binele lor trupesc și sufletesc, roagă-l pe bunul Dumnezeu să mă ajute și pe mine.

Amin.”

Părintele Calistrat: „Noi nu iertăm şi vrem să pedepsim prin asta, iar atunci Dumnezeu ne dă mai multe ispite pentru că ai călcat porunca de a nu ierta şi atunci belele vin gârlă”

Iertarea este cel mai de preț dar pe care îl poate primi un om, căci dacă iertăm, ajungem să obținem înălțarea veșnică.

Iată ce spune Părintele Calistrat despre greșeli și despre iertare!
“CELUI CE VA GREȘI ÎMPOTRIVA DUHULUI SFÂNT NU I SE VA IERTA NICI ÎN VEACUL DE ACUM NICI ÎN CEL CE VA SĂ FIE”.(Sf.Scriptură).
– Să vedem ce iertăm şi ce nu iertăm? Nu putem ierta greşelile împotriva Duhului Sfânt. Nu poţi tu ca om să fii mai milostiv ca Dumnezeu. Noi nu iertăm şi vrem să pedepsim prin asta, iar atunci Dumnezeu ne dă mai multe ispite pentru că ai călcat porunca de a nu ierta şi atunci belele vin gârlă.

Căci spune câte un om:”Părinte la biserică mă duc, de rugat mă rog, dar îmi merge rau tare”.
– Undeva s-a rupt filmul şi ai pierdut o verigă de-a vieţii tale duhovniceşti. Caută să vezi unde stai rău, uită-te în pomelnic să vezi dacă sunt mai mulţi prieteni decât duşmani. Şi uită-te în jurul tău să vezi dacă mai mulţi te iubesc sau te urăsc.

“Te iert, dar nu te uit!”
– Pe cine să iertăm? Până unde trebuie să meargă iertarea? Sunt nişte limite?

Despre limitele iertării aflăm încă din Sfintele Evanghelii, în răspunsul pe care Mântuitorul îl dă întrebării Sfântului Apostol Petru: „Doamne, de câte ori va greşi faţă de mine fratele meu şi-i voi ierta lui? Oare până de şapte ori?“ (Mt. 18, 21). Răspunsul lui Hristos depăşeşte orice aşteptare. „nu de şapte ori, ci de şaptezeci de ori câte şapte“ (Mt. 18, 22). Dragostea „toate le suferă…, toate le rabdă“ (I Cor. 13, 7) Astfel, potrivit cuvintelor Mântuitorului Hristos,

„De veţi ierta oamenilor greşelile lor, ierta-va şi vouă Tatăl vostru cel ceresc. Iar de nu veţi ierta oamenilor greşelile lor, nici Tatăl vostru nu vă va ierta greşelile voastre“ (Mt. 6, 14-15).”

 

 

Lasă-ne un comentariu!
Loading...

Lasă un răspuns