Rețeta senzațională de gogoși a lui Radu Anton Roman…


Cu siguranță nu există persoană care să nu iubească gogoșile, mai ales că se prepară foarte repede. Acesta este motivul pentru care trebuie să știți care este cea mai bună rețetă pentru a pregăti acest gustos desert: rețeta fantastică a lui Radu Anton Roman, maestrul gastronomiei românești.

Mod de preparare
“Gogoşile muntenesti bat drumul între rustrele scovergi din Ardeal şi preanobilul cozonac de Moldova, fără să-şi găsească loc potrivit. Se dau la masă ninse cu o avalanşă de zahăr pudră”. Ingrediente: o jumătate de kilogram de făin, 3 ouă, 3 linguri cu zahăr, 2 linguri cu unt, sare lapte, cât cuprinde, 1 lingură cu drojdie.

Se face o dospeală dintr-o ceaşcă de lapte călduţ, drojdie, o linguriţă de zahăr şi ceva făină şi se lasă la cald, să învie şi să crească. După ce s-a făcut mare, maiaua se amestecă cu toate cele rămase, cât să iasă o cocă potrivită – se lasă la cald un ceas, să se-nfoaie.

Loading...

Se întinde foaie groasă de-un deget, se mai uită de ea un pic, câteva minute, să se odihnească, apoi se taie bucăţi rotunde (înmuiaţi gura unui pahar subţire în făină) şi iar se lasă să sporească. Se încinge ulei destul şi se pun gogoşile la prăjit, pe ambele părţi”.

Cea mai bună rețetă de amandină 100% naturală!

Vreți să mâncați ceva bun, dar mai ales natural? Nu-I așa că amandina pare cea mai bună soluție? Are vreun rost să o cumpărați de la cofetărie, când aveți la îndemână cea mai bună rețetă? Veți pregăti ceva cu adevărat senzațional! Merită să încercați!

Mod de preparare
Pentru obținerea blatului aveți nevoie de următoarele ingrediente. 6 ouă, 200 g zahăr, 30 ml apă, 30 ml ulei, 20 g cacao, 8 linguri cu făină.

Pentru prepararea cremei aveți nevoie de 3 gălbenușuri, 150 g zahăr pudră, 250 g unt, 3 linguri cu cacao, 1 fiolă esență de rom. Pentru obținerea siropului veți folosi 400 ml apă, 150 g zahăr, 2 plicuri cu cappuccino de rom, 1 fiolă esență de rom.

Glazura se obține din ciocolată topită cu puțin unt și frișcă. Pentru blat, bateți albușurile spumă, adăugați zahărul și mixați până se întăresc. Adăugați apoi apa și gălbenușurile frecate bine cu ulei, apoi treptat făina amestecată cu cacao și omogenizați bine. ungeți tava, tapetați cu făină și hârtie de copt și puneți compoziția la fiert pentru o jumătate de oră.

Lăsați să se răcească și tăiați blatul în două. Pentru cremă, mixați untul topit bine, apoi adăugați zahărul pudră și mixați până acesta se dizolvă. Adăugați ulterior gălbenușurile, cacao și esența de rom. Mixați până se topește zahărul și întindeți peste blat. Pentru a prepara siropul, puneți toate ingredientele, dar fără esența de rom la foc, lăsați să fiarbă cinci minute, luați de pe foc și adăugați esența de rom, apoi lăsați la răcit. Pentru glazură, topiți pe foc ciocolată și amestecați cu o lingură cu unt. Decorați cu cremă și frișcă.

Loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *