Radu Zamfir impresionează din nou – A operat gratis, la un spital privat, 2 pacienți în stare foarte gravă


Radu Zamfir impresioneaza din nou prin altruismul de care da dovada! Daca la tragedia din Apuseni, a incercat din rasputeri sa isi salveze colegii aflati in aeronava groazei pilotata de Adrian Iovan, acum, la trei ani de la acea nenorocire, medicul a decis sa opereze pro bono cativa bolnavi aflati in stare critica!

In 20 ianuarie 2014, Radu Zamfir devenea in fata opiniei publice din tara noastra un adevarat erou, dupa ce un avion de mici dimensiuni cu cadre medicale s-a prabusit in muntii Apuseni!

Doctorul a fost atunci persoana care a reusit sa ii mentina in viata pe colegii sai pana cand echipele de salvare au ajuns in zona si, practic, i-a ajutat sa traiasca!

La distanta de cativa ani de la tragicele evenimenimente, Zamfir a surprins iarasi cu o noua initiativa umanitara!

De data aceasta, medicul, membru in echipa de transplant hepatic a Centrului de Chirurgie Digestiva si Transplant Hepatic de la Institutul Clinic Fundeni, cu peste 500 de operatii de prelevare de ficat, a luat decizia de face, la o clinica privata din Capitala, patru interventii chirurgicale complicate fara sa fie platit.

“In luna noiembrie, am inceput o colaborare cu un spital privat pentru a salva vieti, fiindca acesta este scopul nostru, al medicilor!

Dă mai departe să facem cunoscut acest om minunat!Merită!!!

 

Un adevărat OM. Gestul făcut medicul Radu Zamfir a uimit pe toată lumea!

După tragedia aviatică din Munții Apuseni, produsă la începutul anului 2014, în urma căreia pilotul Adrian Iovan și studenta Aura Ion și-au pierdut viața, medicul supraviețuitor Radu Zamfir a rămas în atenția publicului.

El a  declarat că nu se consideră un erou și că doar a „făcut ce trebuia și când trebuia”. Deși a câștigat simpatia și aprecierile unei țări întregi, a rămas la fel de modest! Iar gesturile lui fac milioane de români să-i ofere tot respectul!

„Sunt fericit!”

Chiar și la patru ani de la teribila tragedie, medicul demonstrează că este un om cu un suflet de milioane! Mai exact, el a decis să facă pro bono patru intervenții chirurgicale complicate. Adica fără să fie plătit!

 

“(…) Am hotărât să fac și patru intervenții (…) pentru câțiva bolnavi aflați în situații dificile, care nu își pot permite să plătească astfel de operații.

Deja am rezolvat două cazuri, un bărbat de 36 de ani, cu o tumoră de coadă de pancreas și o femeie de 40 de ani cu o tumoră benignă hepatică voluminoasă și mă bucur că lucrurile au decurs perfect!

Citește și: România în lacrimi! Este vestea tristă a zilei! A MURIT în urmă cu puțin timp!

Sunt fericit, mai ales că am fost primit cu căldură și lucrez cu oameni tineri, entuziaști și bine pregătiți profesional”, a declarat Radu Zamfir, în urmă cu ceva timp, potrivit stirilekanald.ro.

Tu ce părere ai despre gestul medicului Radu Zamfir? Scrie-ne mai jos, la „Comentarii”, care este opinia ta!

 

Patru ani de la tragedia din Apuseni. Medicul RADU ZAMFIR: ”Numai cine a fost acolo poate să-și dea cu părerea”

S-au împlinit patru ani de la tragedia din Munții Apuseni, în care au murit studenta Aura Ion și pilotul Adrian Iovan. Încă se caută vinovații, încă se fac scenarii, mai ales în preajma zilei de 20 ianuarie. Chirurg de top, care salvează zilnic vieți, medicul Radu Zamfir, supranumit și ”Eroul din Apuseni”, nu a folosit niciodată clișee atunci când a vorbit despre ziua care era să fie ultima și pentru el.
20 ianuarie 2014, ora 15:46:57. Avionul de tip BN2, care transporta o echipă de medici de la Bucureşti spre Oradea, se prăbușește într-o pădure înghețată din Munții Apuseni. Aparatul de zbor era pilotat de Adrian Iovan, iar copilot era Răzvan Petrescu .

Echipa medicală, formată din dr. Radu Zamfir de la Institutul Fundeni, dr. Valentin Calu de la Spitalul Elias, dr. Cătălin Pivniceru de la Spitalul „Sfânta Maria”, dr. Sorin Ianceu de la Spitalul Municipal din Beiuș și Aurelia Ion, voluntar, studentă în anul V la Institutul de Medicină Militară din București, mergea la Oradea pentru prelevarea unor organe de la o donatoare de peste 60 de ani, care suferise un accident vascular cerebral.

După o bâlbâială în lanț a autorităților, care s-a întins pe mai multe ore, avionul a fost găsit, în jurul orei 21.00, de niște moți din comuna Horea. Toți erau grav răniți, cu excepția medicului Radu Zamfir care, în așteptarea unui ajutor ce nu mai venea, a făcut tot posibilul ca să-și salveze colegii, fiind numit ”Eroul din Apuseni”.

Însă, după ore de stat în frig, nu a mai putut să facă nimic pentru Aura Ion și Adrian Iovan, care au murit după ce echipele de salvare au ajuns în pădurea înghețată. Ceilalți au supraviețuit și, astăzi, își văd de viețile lor, dar nu vor uita niciodată coșmarul prin care au trecut.

În cei patru ani care au trecut de la această tragedie, s-au făcut tot felul de scenarii, în condițiile în care ancheta nu a fost finalizată. ”Numai cine a fost acolo poate să-și dea cu părerea! A fost o situaţie dramatică și tot ce a fost legat de ea și a urmat a fost dramatic! Vreau să las în urmă ce a fost.

Nu mă consider un erou. Am făcut ce trebuia și când trebuia”, spune medicul chirurg Radu Zamfir, cel mai în măsură să vorbească despre această tragedie. Deși a câștigat simpatia și respectul unei țări întregi, a rămas la fel de modest.

Continuă cu prelevările de ficat, însă prioritare sunt operațiile hepato- bilio-pancreatice, oncologice, laparoscopice, dar și operațiile obișnuite de chirurgie generală, pe care le face la Institutul Clinic Fundeni, la Sanador și la Spitalul Medstar 2000 din Constanța.

Mai nou, a început o colaborare și cu Medicover, unde a operat chiar pro bono, și și-a făcut și o pagină profesională pe Facebook, Dr. Radu Zamfir, unde dă sfaturi pentru cei interesați de sănătatea lor.

Loading...