Persoanele care cred în Dumnezeu sunt mai fericite și mai pline de viață

Loading...

În urma unui studiu realizat de cercetători care au comparat viața oamenilor credincioși cu a celor care nu cred în Dumnezeu din 20 de țări, s-a ajuns la o concluzie uimitoare: credincioșii sunt cei mai fericiți.

Implicarea în comunitățile religioase coincide cu alegeri sănătoase

Mai mult, studiul a scos la iveală și faptul că implicarea oamenilor în comunitățile religioase coincide cu alegeri sănătoase în ceea ce privește stilul de viață.

Dar asta nu e tot, pentru că cei credincioși au și o rată de mo rtalitate scăzută, pentru că rugăciunea practicată zilnic înlătură depresia, stresul și anxietatea, având totodată efecte pozitive asupra persoanelor hipertensive.

Cei care cred în Dumnezeu sunt mult mai atenți cu soțul/soția, iar divorțurile au loc mult mai rar. Totodată, religioșii comit mai rar infracțiuni. Potrivit oamenilor de știință la studiu au participat trei categorii de oameni: religioșii practicanți, religioșii nepracticanți și oamenii care nu cred în Divinitate.

Ce înseamnă postul pentru alte religii

Pentru orice religie din lume, cea mai veche poruncă a lui Dumnezeu este porunca postului, orânduit de însuși Iisus Hristos. Iată cum este văzut postul de alte religii.

Abstinența, una dintre legile catolicilor

În vremurile moderne, se aude tot mai puțin despre post și abstinență. Catolicii însă, se pare că respectă întocmai legile bisericii, mai ales în ceea ce privește abstinența. Biserica le cere membrilor săi să postească în două zile din fiecare an, Miercurea Cenușii și Vinerea Mare când au voie să mănânce o masă pe săturate, dar nu în exces, plus una, două gustări, ce pot fi luate la micul dejun, prânz sau seară.

Ca un act de penitență, catolicii nu consumă vinerea carne. De asemenea, catolicii trebuie să postească minim o oră înainte de a primi Sfânta Împărtășanie. Cei din Biserica luterană și reformată nu țin niciodată post la date fixe, ci văd mai degrabă această perioadă ca pe un exercițiu spiritual. Drept urmare, restricțiile alimentare rămân la latitudinea fiecărui credincios. Deși nu sunt încurajate perioadele de post colectiv, totuși Biserica luterană și reformată încurajează postul individual.

Spre deosebire de ortodocşi, care au 12 Praznice împărăteşti şi numeroase cinstiri ale sfinţilor, calvinii au doar cinci sărbători religioase: Adventul, Crăciunul, Intrarea în Postul Paştelui, Paştele (sărbătorit odată cu catolicii) şi Rusaliile. Nici penticostalii sau neoprotestanții nu au perioade de post bine stabilite, însă atunci când un credincios al acestei religii decide să se apropie de Dumnezeu și dorește să țină post pentru o problemă gravă pe care o are nu are voie să mănânce nimic și nici să bea apă 24 de ore. În ceea ce îi privește pe musulmani, chiar dacă postul are privațiunile sale culinare, aceștia au voie să mănânce și să bea orice, exceptând alcoolul însă numai după apusul și răsăritul soarelui.

Ziua Judecății pentru evrei

Postul arabilor, Ramadamul, durează o lună și se termină cu o sărbătoare care ține trei zile, care poartă numele de Eid Ul Fitr. La zece zile după Anul Nou evreiesc, marcat de credincioșii acestei religii cu mere și miere, urmează Ziua Judecății sau Yom Kippur, când se spune că Dumnezeu hotărăște sentința pentru fiecare persoană în parte, în funcție de păcatele pe care aceasta le are. În cele zece zile care culminează cu Ziua Judecății, evreii trebuie să se căiască pentru păcatele făcute, se roagă continuu și țin post negru. Dacă rugăciunile evreilor sunt sincere, se crede că Dumnezeu îi iartă în Ziua Judecății și scrie soarta fiecăruia în Cartea Vieții.

 

Lasă-ne un comentariu!
Loading...

Lasă un răspuns

x

Check Also

Rugăciunea de Vineri. Dacă vrei să îți meargă bine toată ziua, ar fi bine să rostești cu credință această rugăciune

Rugaciune de vineri. Ce trebuie sa spui ca sa iti mearga bine toata ziua Iata ...