Operațiune de salvare în Timișoara. O cățelușă și puii ei, scoși din canal


Câinii sunt cei mai buni prieteni ai omului dar, uneori, rolurile se mai inversează.
Marți, pompierii din Timișoara au fost cei mai buni prieteni ai unei cățelușe pe care au salvat-o dintr-un canal cu apă.

Cineva a sunat la 112 după ce a auzit plânsetele cățelușei și ale celor patru pui ai ei, care se aflau lângă gura canalului.

Pompierii au reușit să o scoată din canalul destul de adânc, iar acum animalul este în siguranță.

O familie din California strange bani ca sa cumpere un caine insotitor pentru baietelul lor cu nevoi speciale

L-au adoptat dupa ce s-a nascut cu leziuni cerebrale pentru ca mama lui biologica a consumat alcool in timpul sarcinii.
Un patruped antrenat special pentru micuti cu astfel de probleme costa insa 17 mii de dolari. Dylan are nevoie de ajutorul mamei mai mult decat alti copii de seama lui.

Dar asteapta cu nerabdare si un prieten necuvantator.

17 mii de dolari costa un caine insotitor cu atestat, antrenat pentru a-i ajuta pe micutii cu nevoi speciale, precum Dylan.

“S-a nascut cu leziuni cerebrale permanente pentru ca mama sa biologica a consumat alcool cand era insarcinata.”

Sindrom alcoolic fetal – acesta a fost verdictul medicilor. Simptomele sunt asemanatoare celor asociate cu autismul: anxietate, imposibilitate de a reactiona normal in societate, emotii puternice si schimbatoare.

“Nu ii este frica de caini, asa ca vor fi prieteni.”

Dar ii va fi mai mult decat un prieten. Este dresat astfel incat sa-l poata linisti pe copil, sa-l conduca acasa in cazul in care se pierde si sa il tina departe de evenimentele care ii pot declansa anxietatea.

Dylan a fost adoptat odata cu cei doi frati biologici ai lui, in varsta de 2, respectiv 3 ani, pentru a putea creste impreuna, ca o familie. De luni de zile, parintii economisesc bani pentru a putea cumpara cainele insotitor. Si orice donatie este binevenita.

“O sa-l cheme Labus.”

Pana atunci, peluza din fata casei s-a umplut cu fotografiile unor caini, lipite pe cartoane, care spun povestea lui Dylan pentru trecatori si pentru cei dispusi sa ajute.

Loading...