O bona si-a donat o parte din ficat fetitei de 1 an si 4 luni pe care o ingrijea pentru a-i salva viata

O bona si-a donat o parte din ficat fetitei de 1 an si 4 luni pe care o ingrijea pentru a-i salva viata

O bona si-a donat o parte din ficat fetitei pe care o ingrijea pentru a-i salva viata. Kiersten Miles, in varsta de 22 de ani, din New Jersey s-a angajat ca bona la o familie cu trei copii. Talia Rosko, de 16 luni, a fost diagnosticata cu o boala hepatica extrem de grava, atrezie biliara, cand avea doar 2 luni.

Dupa nenumarate vizite la doctori, parintilor, George si Farra, li s-a spus ca micuta lor nu va ajunge sa implineasca 2 ani daca nu i se face un transplant de ficat.

Dupa 7 luni de incercari disperate de a gasi un donator, familia a angajat-o pe Kiersten Miles, ca bona. Parintii nu si-au imaginat in momentul in care i-au oferit job-ul ca bona va fi raspunsul tuturor rugaciunilor lor.

La doar 3 saptamani dupa ce s-a angajat ca bona in casa familiei Rosko, Kiersten i-a anuntat pe parinti ca ar vrea sa-i doneze o parte din ficat Taliei. Testele au aratat ca exista compatibilitate.

Bona nu s-a razgandit si a acceptat sa-i doneze fetitei pe care o ingrijea o parte din organul ei. Doctorii au incheiat cu succes transplantul de ficat care avea sa-i salveze viata micutei. In urma interventiilor chirurgicale, starea de sanatate a ambelor fete a fost buna.

Kiersten a marturisit ca s-a atasat rapid de Talia, care in acel moment avea 9 luni. Dupa doar cateva saptamani, tanara de 22 de ani a luat decizia care avea sa schimbe pentru totdeauna viata familiei Rosko.

O bona si-a donat o parte din ficat fetitei pe care o ingrijea pentru a-i salva viata

„I-am spus: „Kiersten, nu e ca si cum ai dona sange. E ceva serios. Trebuie sa vorbesti cu parintii tai, sa faci un pic de research””, a declarat Farra, mama Taliei, potrivit Daily Mail.

„Mi-a spus: Am facut-o deja. Sunt compatibila”, a adaugat Farra.

Pe 11 ianuarie, dupa 6 luni de testari, Kiersten a fost dusa la Spitalul „University of Pennsylvania”. Bucata de ficat donata a „traversat” strada catre „Children’s Hospital” din Philadelphia, acolo unde Talia o astepta. Operatia de transplant a durat 14 ore si a fost un succes total.

Inainte de operatie, Kiersten a fost anuntata ca nu va mai putea dona niciodata, chiar daca peste ani va avea copii aflati in aceeasi situatie ca micuta Talia. Avertismentele medicilor nu au facut-o pe bona sa se razgandeasca.

„E un sacrificiu atat de mic in comparatie cu minunea de a salva o viata. Doctorii care s-au ocupat de cazul Taliei au spus ca fara acest transplant era posibil ca Talia sa nu ajunga la 2 ani.

Tot ce a trebuit sa fac a fost sa stau in spital o saptamana si m-am ales cu o cicatrice de cativa centimetri. Nu stiu, pur si simplu mi s-a parut un sacrificiu minor pe care puteam sa-l fac”, a declarat Kiersten Miles.

Talia s-a refacut dupa transplant intr-un timp record. Dupa doar 9 zile de spitalizare, micuta a fost externata.

„Am fost complet uimita. Nu stiam ca are un suflet atat de bun – mi-am dat seama acum ca asa e ea. Este un adevarat inger pe pamant. Stiu ca suna stupid, dar chiar este”, a adaugat mama Taliei.

Loading...