Novena la Duhul Sfânt face minuni și te ajută în clipe grele

Loading...

Novena la Duhul Sfânt este o rugăciune puternică. Face parte din ritul catolic, însă se bucură de popularitate printre toți creștinii. Și asta pentru că este grabnic ajutătoare și chiar făcătoare de minuni.

Novena la Duhul Sfânt se rostește timp de 9 zile la rând, de unde și denumirea. Novena la Duhul Sfânt este puternică și dă rezultate pentru cei care cred cu adevărat.

Novena la Duhul Sfânt
„Împărate ceresc, Mângâietorule, Duhul adevărului, care pretutindenea ești. Și toate le implinesti. Vistierul bunătăților și dătătorule de viață, vino și te sălășluiește întru noi. Și ne curățește de toată întinarea. Și mântuiește, Bunule, sufletele noastre!

O, Duhule Sfinte, Tu ești a Treia Persoană a Sfintei Treimi! Tu ești Duhul adevărului, iubirii și sfințirii. Venind de la Tatăl și de la Fiul și egal cu Ei în toate!  Te ador și te iubesc din toată inima. Învață-mă să-L cunosc și să-L caut pe Dumnezeu. De care si pentru care am fost creat.  Umple-mi inima cu adorarea sfântă. Dă-mi părere de rău pentru păcate și răbdare. Și nu mă lăsa să cad în păcat. Mărește-mi credința, speranța și mila. Și scoate-mi la iveală toate virtuțile.

Ajută-mă să cred!
Ajută-mă să cresc în cele patru virtuți cardinale, în cele 7 daruri ale Tale (intelepciunea, intelegerea, stiinta, sfatul, pietatea, taria, si credinta in Dumnezeu.) Fa-ma un urmas credincios al lui Iisus, un copil ascultator al Bisericii, si un ajutor al vecinului meu.  Da-mi harul sa tin poruncile si sa primesc sacramentele cum se cuvine.

Fa-ma sa cresc in sfintenie in statutul de viata la care Tu m-ai chemat, si condu-ma printr-o moarte fericita la viata de veci.  Prin Isus Hristos, Domnul nostru. Da-mi de asemenea, Duhule Sfinte, Datator al tuturor darurilor bune, favoarea speciala pentru care te chem (mentioneaza cererea …), daca va fi spre onoarea si marirea Ta si spre ajutorul meu. Marire Tatalui, si Fiului, si Sfantului Duh, acum si pururea si in vecii vecilor. Amin.’

Lasă-ne un comentariu!
Loading...

Lasă un răspuns

x

Check Also

Rugăciunea de Vineri. Dacă vrei să îți meargă bine toată ziua, ar fi bine să rostești cu credință această rugăciune

Rugaciune de vineri. Ce trebuie sa spui ca sa iti mearga bine toata ziua Iata ...