Mihaela Bilic: Renunțați o lună la acest aliment. Veți slăbi, vă promit!


Dr. Mihaela Bilic, celebra nutriționistă, a postat pe pagina sa de Facebook o provocare pentru cei care o urmăresc. Sfatul medicului aduce kilograme în minus.

 

Dieta Mihaela Bilic

„Nimic nu se compară cu mâncarea gătită, când vine vorba de preparate echilibrate și sănătoase.

Orice ai mânca, gata ambalat dintr-un pachet sau orice pui la repezeală pe pâine din frigider, are volum mic și multe calorii.

Loading...

Orice poți mânca rece în picioare, în mașină sau pe canapea la televizor îngrașă mai tare decât o farfurie de ciorbă sau de tocăniță.

Pentru cei care vor să slăbească, există chiar recomandarea să nu aibă la îndemână decât mâncarea care trebuie gătită/încălzită/mâncată cu tacâmuri.

Dar și gătitul ăsta poate fi o capcană, dacă nu suntem atenți la ulei. Avem în tradițiile culinare uleiul ca ingredient obligatoriu, în orice preparat.

Totul începe cu „se pune ulei în cratiță”. La 100cal/lingură pot să vă spun că obiceiul ăsta ne „costă” silueta.

Vă provoc la o încercare: renunțați o lună la sticla de ulei de gătit şi descoperiți ce gust are mâncarea fără el.

Lăsați doar 1-2 linguri/zi de ulei crud, pus peste salate. Veți slăbi, vă promit!”, a scris Mihaela Bilic pe Facebook.

 

Cele 7 reguli recomandate de Mihaela Bilic pentru a scăpa de burtă

Mesele copioase de sărbători se văd, de cele mai multe ori, în jurul taliei, iar grăsimea depusă în această zonă este destul de greu de dat jos. Medicul nutriţionist Mihaela Bilic ne propune 7 reguli care, dacă sunt respectate, ne scapă de burtă.

” Este mai periculos să ai grăsime în jurul taliei, decât dacă ai o anumită greutate pe cântar”, susţine Mihaela Bilic

Pentru a scăpa de grăsimea din jurul taliei, trebuie neapărat să renunţaţi la alcool, zahăr şi carbohidraţi. “Puteţi mânca caloric destul de mult, însă dacă renunţaţi la aceste alimente, veţi vedea cum grăsimea de pe burtă dispare”, a declarat medicul nutriţionist.

Mesele luate la un interval de 4-5 ore ajută metabolismul să ardă mai multe calorii decât atunci când există mai uţine mese.

 

Iată care sunt cele 7 reguli pe care trebuie să le respecţi dacă vrei să scapi de burtă:

  1. Obişnuiţi-vă să aveţi zilnic 3 mese principale. Această regulă nu doar că vă va ajuta să scăpaţi de burta inestetică, ci vă va ajuta şi să slăbiţi câteva kilograme.

2.  Eliminaţi din meniul zilnic preparatele ”grele”. La această categorie intră preparatele gătite în mod tradiţional, cele care au multă grăsime şi conţin carne tocată.

”Atunci când vreţi să scăpaţi de stratul adipos din jurul burţii trebuie să optaţi pentru variante dietetice: grătar sau cuptor, carne salbă, sos tomat, condimente şi ierburi aromatice”, recomandă dr. Bilic.

  1. Evitaţi alimentele cu densitate calorică mare. Produsele care au calorii multe concentrate într-un volum mic, aşa cum este cazul mezelurilor, a caşcavalului, margarina, dulciurile şi fastfood-ul, trebuie înlocuite cu produse care au densitate calorică mică şi volum mare. La acest capitol intră carnea slabă, peştele, laptele, iaurtul, fructele şi legumele.

  2. Redimensionaţi porţiile şi numărul de feluri de mâncare servite la o singură masă. Pentru a scăpa de burtă trebuie să reducem cu 30% cantitatea de alimente din farfurie.

”Pentru că suntem tot mai sedentari trebuie să renunţăm la succesiunea clasică: aperitiv, ciorbă, fel pricipal şi desert. Două feluri de mâncare sunt suficiente, iar ciorba trebuie să fie una dintre ele”, a mai spus mendiul nutriţionist. Medicul spune că .

  1. Renunţaţi complet la zahăr.

  2. Eliminaţi alcoolul. Berea este şi ea pe lista alimentelor interzise atunci când vrem să scăpăm de burtă.

  3. Nu mâncaţi carbohidraţi după ora 6 seara. Pâinea, pastele, orezul, fructele, cartofii şi mămăliga nu au ce căuta în meniul cinei.

Loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *