Mere coapte cu nuci și stafide — o rețetă foarte simplă, dar într-atât de gustoasă!


Merele coapte se prepară foarte ușor. Nu ne-am așteptat că vor fi într-atât de gustoase cu nuci și stafide!

INGREDIENTE:
-mere;

-zahăr;

-unt (opțional);

-stafide;

-nuci (noi am folosit migdale și caju);

-merișoare uscate.

MOD DE PREPARARE:
1.Alegeți mere aproximativ egale, deoarece timpul lor de coacere depinde de dimensiunea lor. Spălați-le și uscați-le.

2.Folosind un cuțit mic, îndepărtați aproximativ 1/3 din cotorul fiecărui măr. Apoi decupați un strat subțire și circular din pulpa lui, oferindu-i astfel aspectul de pâlnie.

3.Așezați merele pe tava tapetată cu folie de aluminiu sau hârtie de copt, lăsând spații libere între ele.

4.Puneți câte un cubuleț de unt și câte ½ linguriță de zahăr în interiorul fiecărui măr. Dacă merele sunt foarte dulci, puteți să nu adăugați deloc zahăr. Străduiți-vă să nu presărați zahăr pe folia de aluminiu sau hârtia de copt, cu care ați tapetat tava, deoarece el se va arde.

5.Spălați și uscați nucile și fructele uscate. Nu le opăriți, ci pur și simplu spălați-le cu apă fierbinte și uscați-le cu ajutorul prosoapelor de hârtie.

6.Adăugați câte 2-3 stafide și 1-2 merișoare în fiecare măr, presându-le ușor. Fructele uscate nu trebuie să reprezinte stratul superior al umpluturii, deoarece pot să se ardă, să devină negricioase și amărui.

7.Adăugați câteva nuci în fiecare măr. Ele se coc și devin crocante.

8.Coaceți merele timp de 15-25 minute (în funcție de dimensiunea lor) în cuptorul preîncălzit până la 200°C. Dacă cuptorul dumneavoastră arde repede alimentele, preîncălziți-l până la 180°C.

9.Lăsați merele să se răcească puțin, după care transferați-le pe un platou și serviți-le. Sunt gustoase atât fierbinți, cât și reci. După ce se răcesc, puteți să le presărați cu zahăr pudră.

Merele coapte sunt incredibil de gustoase! Pregătiți-le și bucurați-vă de gustul lor minunat!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

Biscuiți preferați stratificați – pregătiți-i să vă convingeți că sunt cu adevărat foarte gustoși!

Biscuiți stratificați. Biscuiți moi, delicați și foarte gustoși. Necătând la faptul că se pregătesc din aluat dospit, procesul nu este deloc complicat, doar întinderea aluatului vă va lua puțin mai mult timp. A doua zi biscuiții devin și mai gustoși. Îi punteți combina cu ceai sau cafea, însă cu lapte sunt deosebit de buni.

INGREDIENTE:

Pentru maia:

–25 gr de drojdie proaspătă sau 10 gr de drojdie uscată;

-2 linguri de zahăr;

-50 ml de apă caldă.

Pentru aluat:

-1 ou;

-1 praf de sare;

-150 gr de unt;

-350-400 gr de făină;

-2 gr de vanilie;

-150 gr de zahăr pentru presărare.

MOD DE PREPARARE:
1.Într-un vas, amestecați drojdia cu apă caldă și zahăr. Lăsați compoziția pentru 15 minute.

2.Combinați și amestecați până la omogenizare oul, sarea și untul moale.

3.Adăugați maiaua și încorporați făina cernută în câteva reprize. Amestecați aluatul cu spatula, apoi frământați-l cu mâinile. Opțional, puteți adăuga vanilie.

Sfat. Se știe că aluatului îi place căldura mâinilor, nu economisiți timp pentru frământarea lui, iar la sfârșit vă va mulțumi.

4.Trebuie să obțineți un aluat foarte moale și elastic. Ungeți un vas adânc cu ulei, așezați în el aluatul, îl acoperiți cu un prosop și îl dați la loc cald pentru 1 oră. Puteți pune vasul cu aluat într-o cratiță cu apă caldă, astfel va crește mai repede și mai bine.

5.Transferați aluatul pe blatul de lucru înfăinat, îl lucrați puțin și întindeți un blat, pe care îl presărați cu zahăr.

6.Apoi îndoiți aluatul, îl întindeți și îl presărați din nou cu zahăr. Repetați procedura de 5 ori.

7.Apoi tăiați aluatul presărat cu zahăr în pătrate sau romburi de aceeași mărime sau mărimi diferite.

8.Așezați biscuiții pe tava tapetată cu hârtie de copt și îi coaceți la cuptorul preîncălzit până la 200°C timp de 15-20 de minute, până se rumenesc. Nu ungeți tava cu nimic, aluatul conține o cantitate suficientă de unt.

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

Loading...