Luni, 25 martie, este Buna Vestire. Ce NU e bine să faci în această zi, ca să-ți meargă toate bine

Loading...

Una dintre cele mai importante sărbători închinate Maicii Domnului, Bunavestire este sărbătorită pe data de 25 martie. Ziua marchează un moment plin de tradiții și obiceiuri păstrate cu sfințenie din cele mai vechi timpuri. Iată ce trebuie și ce NU trebuie să faci în această zi.

Mâncați Pește ca să fiți sănătoși și voioși tot anul

Potrivit tradiției, cine mănâncă Pește în ziua de Bunavestire va fi sănătos și bucuros tot anul. Pe de altă parte, nu aveți voie să vă certați, pentru că altfel vă paste necazul. Cine aude cucul cântând ar fi bine să nu fie nemâncat și să aibă bani în buzunar pentru că va avea mult spor. Dacă în schimb, nu veți fi mâncat la cântatul cucului, lucrurile nu vor merge prea bine anul acesta.

Hrana îngerilor

Tot tradiția ne spune că în ziua de 25 martie trebuie să puneți pe pragul casei pâine, sare și apă, aceasta fiind hrana îngerilor. Fetele din sate scot și acum din lăzi toate lucrurile la aerisit și afumă cu tămâie curțile și livezile, pentru a alunga șerpii, insectele și omizile.

În unele zone ale țării pentru ca prunii să rodească, se vor stropi la rădăcină cu țuică. Un leac folosit în cosmetica populară este apa provenită din zăpada topită. Atenție! De Bunavestire, nimeni nu are voie să muncească, pentru că va face un mare păcat.

Lasă-ne un comentariu!
Loading...

Lasă un răspuns

x

Check Also

Rugăciunea de Vineri. Dacă vrei să îți meargă bine toată ziua, ar fi bine să rostești cu credință această rugăciune

Rugaciune de vineri. Ce trebuie sa spui ca sa iti mearga bine toata ziua Iata ...