La 41 de ani, însărcinată cu al 20-lea copil. Povestea mămicii Daniela

La 41 de ani, însărcinată cu al 20-lea copil. Povestea mămicii Daniela

La 41 de ani, însărcinată cu al 20-lea copil. Povestea mămicii Daniela. În comuna Bistreț din județul Dolj, trăiește una dintre cele mai numeroase familii din România. Este foarte posibil ca mămica Daniela să fie mama cu cei mai mulți copii din țara noastră. În ianuarie 2022, mămica eroină va împlini 42 de ani, iar până la această vârstă va avea deja 20 de copii. Peste doar câteva zile, femeia va da naștere unui băiețel. Cu toate că este extrem de ocupată cu treburile zilnice, mămica Daniela ne-a răspuns întrebărilor, într-un interviu exclusiv.

Mămica Daniela a devenit prima dată mamă la 17 ani și a adus pe lume o fetiță de nici un kilogram

17 ani și 4 luni a fost vârsta la care femeia a adus pe lume primul copil, o fetiță. Micuța a venit pe lume prematur, în luna a 7-a de sarcină și a cântărit la naștere 980 de grame. Au fost clipe grele pentru mămică, cu atât mai mult cu cât era extrem de tânără și se afla la prima experiență de maternitate.

Nașterea prematură a fost cauzată de preeclampsie, o afecțiune caracterizată printr-o tensiune arterială foarte mare în sarcină. Din fericire, Daniela a trecut cu bine peste această spaimă, iar fetița a crescut sănătoasă și fără alte probleme cauzate de venirea pe lume înainte de termen. 24 de ani au trecut de la prima naștere.

Asa se vede Roma de sus! Am urcat pe cupola Vaticanului, vezi VIDEO mai jos:

Aceasta nu a fost singura naștere prematură prin care a trecut mămica eroină. Cea de-a patra sarcină nu a putut fi dusă la termen, Daniela aducând pe lume un copil de 1800 grame. Și de această dată cazul a fost unul fericit întrucât micuțul s-a dezvoltat perfect normal ulterior.

„Am avut copiii sănătoși. Nu am știut ce este spitalul decât atunci când am născut și încă o dată când unul dintre băieți a fost operat de apendicită.”

Însărcinată a 20-a oară, Daniela nu intenționează să se oprească aici: „Dacă Dumnezeu mai trimite copil in familia noastră, este binevenit!”

11 băieți și 8 fete și încă un băiețel pe drum. Copiii sunt centrul Universului pentru mămica din Dolj și nu își imaginează viața fără ei. Femeia simte că a fost născută pentru a fi mamă și mărturisește că întotdeauna și-a dorit o familie numeroasă: „Sunt cea mai bucuroasă când îmi văd copiii lângă mine. Pentru ei trebuie să fiu tare. Nu obosesc și nu-mi este greu. Am ce mi-am dorit: o familie mare și frumoasă”.

Mai mult decât atât, Daniela nu intenționează să se oprească aici: „Dacă Dumnezeu mai trimite copil in familia noastră, este binevenit!”

Mămica nu provine dintr-o familie cu mulți frați, ea mai având două surori. Nici soțul nu se trage dintr-o familie atât de numeroasă precum cea pe care au clădit-o ei. Bărbatul mai are cinci frați.

24 de ani sora cea mai mare și 2 ani și 5 luni mezinul. Frații, încântați că familia se mărește cu încă un membru

Copiii sunt încântați că provin dintr-o familie numeroasă și așteaptă cu nerăbdare ca mama lor să le aducă acasă și cel de-al 20-lea frățior. Pentru alegerea numelor este convocată o adevărată adunare, iar fiecare își exprimă părerea. Până acum, toți copiii au primit nume biblice. Conflictele nu prea își au locul între frați. Sun obișnuiți să împartă și să se ajute.

„Împart lucrurile, iar cei mari mă ajută cu cei mici, adică se ajută unii pe alții. Nu contează că sunt mari sau mici”, ne spune mama Daniela.

Mai mult decât atât, fetele își ajută mama în bucătărie. Nu este ușor de gătit de trei ori pe zi pentru o familie atât de numeroasă, însă mămica ne povestește că au reușit să se organizeze atât de bine încât nu percep gătitul ca fiind o corvoadă. Copiii sunt învățați cu treburile casnice de mici, iar pentru curățenie există un tabel astfel încât fiecare să-și asume părticica lui de responsabilitate.

Principalul obiectiv al Danielei este să scoată din ei: „oameni cu frica lui Dumnezeu”. Apoi, fiecare să-și urmeze drumul în viață după cum îi conduce destinul.

Mămica eroină, emoții pentru cea de-a 20-a naștere

Chiar dacă ai crede că nașterile nu mai reprezintă un motiv de îngrijorare pentru mămica Daniela, iată că lucrurile nu stau așa. Femeia a trecut prin 17 nașteri naturale și două cezariene. De această dată urmează să-și aducă pe lume băiețelul tot printr-o intervenție chirurgicală. Daniela este puțin îngrijorată din cauza pandemiei și a lucrurilor pe care aceasta le-a schimbat în unitățile spitalicești. În rest, are încrederea în echipa medicală care i-a fost alături la fiecare naștere.

La 41 de ani, Daniela are șase nepoței

Mămica din Dolj a cunoscut deja și experiența de bunică. În decembrie, urmează să vină pe lume cel de-al șaselea nepoțel. Practic unchiul (băiețelul pe care Daniela îl va naște în noiembrie) va fi mai mare cu doar câteva săptămâni față de nepotul său.

Daniela nu ne-a spus nicio clipă că îi este greu. Mai mult decât atât, întrebată ce i se pare cel mai dificil din a fi mamă de 20 de copii, ne-a spus că îi este foarte greu să-și vadă copiii plecând de acasă, fiecare pe drumul lui în viață.

„Că nu sunt toții acasă. Îi faci, cresc și pleacă la casele lor. Asta este cel mai greu de îndurat.”

Sursa: https://lumeacredintei.net/

Loading...