Iubirea fara piedici nu poate avea farmec

Iubirea fara piedici nu poate avea farmec

Iubirea fara piedici nu poate avea farmec!

Cateva teorii si explicatii pentru cea mai coplesitoare emotie din lume.

Iubirea cu greu poate fi definita in cuvinte, cu toate acestea, nu ne putem opri din a cauta definitii, raspunsuri sau povesti care sa ne aminteasca, inca o data, ca ea exista, e acolo, am trait-o si o putem trai indiferent de varsta, moment, ca suntem sau nu suntem pregatite.

1 „Iubirea este cea mai frumoasa muzica din partitura vietii. Fara ea, ai fi un etern afon in corul imens al omenirii”. – Roque Schneider

2 „Iubirea este un sarut furat, un zambet inocent, o imbratisare patimasa…si un suflet smuls din piept…”. – Octavian Paler

Ce este iubirea? Atunci cand iubesti in sufletul tau are loc o revolta, deoarece a cunoaste sufletul altcuiva inseamna, in primul rand, sa-l lasi sa ajunga la sufletul tau.

Sa te deschizi, sa devii total vulnerabila, sa dai la o parte vesmantul protector si sa ramai goala…fara niciun artificiu. Si este riscant, ah…al naibii de riscant pentru ca nu stii niciodata ce se va putea intampla, ce va decide el sa faca dupa ce iti va cunoaste toate ascunzisurile si toate trairile.

Iubirea nu apare niciodata unde, cand crezi si iti doresti tu. Ea se naste intr-un sarut, intr-un zambet, intr-o privire arzatoare, intr-o imbratisare plina de promisiuni…iar din acel moment, sufletul tau nu iti mai apartine.

3 „Iubirea inseamna chimie”. – Jim Al-Khalili (fizician)

Iubirea este o conditie biologica foarte puternica, la fel ca foamea sau setea, doar ca mai permanenta, nu o putem controla, o putem doar stapani oferindu-i ce are nevoie.

In timp ce pofta sau atractia sexuala implica o dorinta pasionala temporara prin care eliberam substante chimice precum estrogenul si testosteronul, cand vorbim de iubire adevarata creierul elibereaza un set intreg de substante chimice precum: feromoni, dopamina, serotonina, oxitocina si vasopresina.

Acesti hormoni pot lega pe viata doi oameni si ii pot face sa se indragosteasca iremediabil. Cu cat atractia si “potrivirea fizica” este mai mare cu atat dragostea devine mai puternica.

4 „Dar ce poate insemna o iubire? Cat poate ea dura? Nimic nu dureaza in lumea asta; totul trece, totul se preface, totul moare ca sa se nasca din nou, altfel, in alta parte, cu alti oameni”. – Mircea Eliade

Loading...