Ioana ar fi trebuit să înceapă luni clasa a doua, dar destinul ei s-a frant! Drum lin spre ingeri!

Ioana ar fi trebuit să înceapă luni clasa a doua, dar destinul ei s-a frant! Drum lin spre ingeri!

Ioana ar fi trebuit să înceapă luni clasa a doua. Voia să devină doctoriță într-o zi. Și își mai dorea cu ardoare ceva. Visele i-au fost spulberate însă într-o clipă fatală

Atunci când a fost întrebată de ziua ei ce își dorește, copila din comuna Mânzătești, județul Iași, a răspuns cu timiditate că vrea o păpușă Barbie și un ghiozdan cu caiete și cărți.

Se întâmpla în urmă cu șapte luni. Miercuri seara, destinul Ioanei a fost frânt.

Loading...

Copila a fost accidentată mortal de un șofer care conducea cu viteză, scrie ziaruldeiasi.ro. Se afla pe bicicletă și se rugase mult de părinți să o lase. În urma ei, au rămas visele neîmplinite și lacrimile părinților săi neconsolați.

După cum subliniază și poliția, viteza crește riscul de accident și timpul de reacție în cazul situațiilor neprevăzute. Distanța de frânare crește dramatic pe măsură ce viteza crește, iar o mașină ajunge să parcurgă distanțe considerabile în momentele în care creierul procesează informațiile pe care le vede șoferul, timp în care se poate întâmpla orice.

Cine si ce ar trebui sa faca pentru evitarea tragediilor, in 2019

Inainte de toate, intrebarea este: cine e de vina pentru carnagiul de pe soselele Romaniei? Autoritatile sustin ca ar fi vorba despre soferii indisciplinati care, desi nu sunt prea abili la volan, apasa, totusi, excesiv pedala de acceleratie.

In replica, directorul executiv al Asociatiei Pro Infrastructura (API), Ionut Ciurea, spune ca principalele motive pentru care soselele din tara noastra sunt cele mai periculoase din intreaga UE ar fi, de fapt, altele. Anume: starea proasta a drumurilor, semnalizarea rutiera ineficienta si educatia rutiera precara.

Ce-i drept, la capitolul infrastructura, Romania e intr-o situatie dezastruoasa. Mai exact, potrivit datelor Institutului National de Statistica (INS), reteaua de drumuri din Romania se intindea, la inceputul anului trecut, pe aproape 87.000 de kilometri, dintre care doar o cincime erau drumuri nationale (din care aproape jumatate ar trebui reparate) .

Iar asta inseamna ca, pe marile artere rutiere din tara e aglomeratie, iar riscul de accidente e crescut.

In plus, avem inca, in Romania, drumuri nationale de pamant, dar si o multime de drumuri judetene a caror stare ii pune in pericol pe soferi.

Comparativ, in Marea Britanie – tara cu doar 4.000 de kilometri patrati mai intinsa decat a noastra si in care se inregistreaza cea mai mica rata a mortilor pe sosele – lungimea drumurilor asfaltate este de 3 ori mai mare decat intreaga noastra retea rutiera.

Iata, pe scurt, ce spune directorul Pro Infrastructura, Ionut Ciurea, ca ar trebui sa facem ca numarul deceselor sa scada si pe sosele din Romania, in anii care vin.

“La cum stau lucrurile acum, de oriunde am incepe, s-ar cunoaste ceva si am obtine niste rezultate.

Spre exemplu, e nevoie de investitii de sute de milioane de euro in constructia de centuri ocolitoare ale oraselor. Aceste sosele sunt necesare pentru ca preiau traficul greu, reduc aglomeratia si riscul de accidente.

Acum, avem zeci de orase fara centuri. Un exemplu e Ramnicu Valcea. Dar avem si orase mari care au centuri incomplete, cum ar fi Timisoara, Craiova sau Suceava.

Ca sa nu mai vorbim despre Centura Bucurestiului, care in teorie e completa, dar pe care stim deja cu totii in ce conditii grele se circula.

Apoi, mai e o porblema: chiar si pe drumurile noi care se fac, se monteaza indicatoare rutiere gresite, care induc in eroare. E o problema pe care noi am semnalat-o in repetate randuri si care ar trebui rezolvata.

Ajunge sa urmezi o indicatie eronata, pe sosea, sa intri gresit intr-o intersectie, ca sa ajungi al un pas de tragedie.

Loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *