Învaţă să faci o ruladă de ciocolată delicioasă. Reţeta e foarte simplă


INGREDIENTE

Pentru blat:

120 g făină

Loading...

10 g cacao

125 g zahăr

5 ouă

Pentru crema de interior:

100 g frişcă lichidă

200 g ciocolată neagră cu 70% cacao

50 g unt

Pentru glazură:

100 g ciocolată neagră

100 ml frişcă lichidă

MOD DE PREPARARE

pentru blat, gălbenuşurile se freacă cu zahărul până se obţine o cremă albă. Albuşurile se bat şi apoi se amestecă cu
crema de gălbenuşuri şi cacaua și făina cernute. Se amestecă uşor şi se toarnă aluatul în tava tapetată cu hârtie de copt. Se coace 10 minute. Odată copt, aluatul se rulează într-un şervet de bucătărie umezit şi bine stors. Se lasă aşa până la prepararea cremei.

Pentru cremă, ciocolata bucăţi şi frişca se fierb. Se amestecă pentru a topi ciocolata şi, după ce aceasta s-a topit, se adaugă untul tăiat bucăţi. Se amestecă după fiecare porţie de unt.

Se desface cu grijă blatul din şervet şi se umple cu crema pusă în partea în care a stat la interior, se rulează blatul. Se aşază pe un grătar după umplere.

Pentru glazura de ciocolată, frişca lichidă se încălzeşte şi se toarnă peste ciocolata ruptă bucăţi. Se amestecă şi se toarnă peste ruladă. Se lasă să se usuce puţin şi apoi se dă rulada la rece pentru 2 ore.

Încearcă şi tu reţeta de prăjitură în straturi vanilate. E delicioasă şi se face repede

TIMPI DE PREPARARE

Timp de preparare: 20 min

Timp de gatire: 35 min

Gata in: 55 min

INGREDIENTE

Pentru blat:

5 ouă

150 g zahăr

135 g făină

15 g cacao

Pentru spuma de vanilie:

200 ml lapte

1 păstaie vanilie

125 g zahăr

4 gălbenuşuri

3 albuşuri

250 ml frişcă lichidă

Pentru uns tava:

unt şi făină

Pentru servit:

sos de ciocolată

150 g alune prăjite

MOD DE PREPARARE

Pentru blat, se amestecă făina şi cacaua şi apoi se cern. La mixer, se bat ouăle cu zahărul până ce se albesc şi amestecul şi-a triplat volumul. Se adaugă amestecul de făină şi cacao, se omogenizează uşor şi se varsă imediat în tava unsă şi tapetată cu făină. Se coace 20 de minute, se lasă să se răcească în tavă şi apoi se taie în trei foi.

Pentru spumă, seminţele din păstaia de vanilie şi laptele se pun la fiert. Între timp, gălbenuşurile se freacă spumă cu zahărul şi se opăresc cu laptele fierbinte. Se amestecă şi se pune din nou pe foc până ce se leagă o cremă omogenă. Se lasă la răcit amestecând din când în când.

Albuşurile şi frişca se bat separat şi, după ce s-au obţinut cele două spume, se adaugă pe rând în crema fiartă și răcită. Se mixează pentru a obţine o cremă fină.

Pentru asamblarea prăjiturii, o foaie de blat se aşază într-o tavă, se pune cremă, altă parte de blat şi ultimul strat trebuie să fie de aluat. Se dă la rece pentru 3 ore şi se serveşte presărată cu alune prăjite şi mărunţite şi stropită cu sos de ciocolată.

 

Loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *