Încearcă şi tu reţeta de prăjitură în straturi vanilate. E delicioasă şi se face repede


TIMPI DE PREPARARE

Timp de preparare: 20 min

Timp de gatire: 35 min

Gata in: 55 min

INGREDIENTE

Pentru blat:

5 ouă

150 g zahăr

135 g făină

15 g cacao

Pentru spuma de vanilie:

200 ml lapte

1 păstaie vanilie

125 g zahăr

4 gălbenuşuri

3 albuşuri

250 ml frişcă lichidă

Pentru uns tava:

unt şi făină

Pentru servit:

sos de ciocolată

150 g alune prăjite

MOD DE PREPARARE

Pentru blat, se amestecă făina şi cacaua şi apoi se cern. La mixer, se bat ouăle cu zahărul până ce se albesc şi amestecul şi-a triplat volumul. Se adaugă amestecul de făină şi cacao, se omogenizează uşor şi se varsă imediat în tava unsă şi tapetată cu făină. Se coace 20 de minute, se lasă să se răcească în tavă şi apoi se taie în trei foi.

Pentru spumă, seminţele din păstaia de vanilie şi laptele se pun la fiert. Între timp, gălbenuşurile se freacă spumă cu zahărul şi se opăresc cu laptele fierbinte. Se amestecă şi se pune din nou pe foc până ce se leagă o cremă omogenă. Se lasă la răcit amestecând din când în când.

Albuşurile şi frişca se bat separat şi, după ce s-au obţinut cele două spume, se adaugă pe rând în crema fiartă și răcită. Se mixează pentru a obţine o cremă fină.

Pentru asamblarea prăjiturii, o foaie de blat se aşază într-o tavă, se pune cremă, altă parte de blat şi ultimul strat trebuie să fie de aluat. Se dă la rece pentru 3 ore şi se serveşte presărată cu alune prăjite şi mărunţite şi stropită cu sos de ciocolată.

Prăjitură cu cremă de lămâie şi caramel

Combinaţia de lămâie şi caramel este delicioasă! Încearc-o şi tu în aceqastă prăjitură cu cremă de lămâie şi caramel. Reţeta este simplă

INGREDIENTE

Pentru blat:

2 x 125 g unt plus 50 g

2 x 120 g făină

2 x 100 g fulgi de nucă de cocos

2 x 225 g zahăr

Pentru cremă:

1 lămâie și jumătate

80 g unt

70 g zahăr

2 ouă

130 ml frişcă lichidă rece

Pentru decor:

150 g zahăr pudră

150 ml frişcă lichidă

100 g nuci măcinate

Pentru tavă:

25 g unt

MOD DE PREPARARE

Pentru foi, se amestecă untul, făina, fulgii de cocos şi zahărul, iar amestecul rezultat se pune într-o formă de copt unsă cu 25 g unt. Se coace 10 minute, se lasă să se răcorească şi apoi se scoate. Se repetă operaţiunea pentru a doua foaie.

Lămâilor bine spălate li se răzuie coaja şi se presează de suc. Într-un vas se amestecă sucul, coaja cu zahărul şi ouăle. Apoi, vasul cu acest amestec se transferă la bain-marie amestecând continuu timp de 10 minute.

Se scoate apoi de la bain-marie, se pune untul foarte rece şi se amestecă până ce acesta se topeşte. Frişca lichidă rece se bate şi, după obţinerea spumei, se amestecă în crema de unt. Se dă la rece 30 de minute.

Într-o tavă, se aşază o foaie, se unge cu crema de lămâie şi se acoperă cu a doua foaie peste care se presară nucile uşor mărunţite. Se prepară caramelul pentru care zahărul pudră se pune la topit şi, când a devenit auriu spre maro, se toarnă frişca lichidă. Se amestecă un minut şi se toarnă peste prăjitură. Se lasă aşa într-un loc răcoros de pe o zi pe alta.

 

Loading...