Încearcă şi tu reţeta de prăjitură în straturi vanilate. E delicioasă şi se face repede


TIMPI DE PREPARARE

Timp de preparare: 20 min

Timp de gatire: 35 min

Gata in: 55 min

INGREDIENTE

Pentru blat:

5 ouă

150 g zahăr

135 g făină

15 g cacao

Pentru spuma de vanilie:

200 ml lapte

1 păstaie vanilie

125 g zahăr

4 gălbenuşuri

3 albuşuri

250 ml frişcă lichidă

Pentru uns tava:

unt şi făină

Pentru servit:

sos de ciocolată

150 g alune prăjite

MOD DE PREPARARE

Pentru blat, se amestecă făina şi cacaua şi apoi se cern. La mixer, se bat ouăle cu zahărul până ce se albesc şi amestecul şi-a triplat volumul. Se adaugă amestecul de făină şi cacao, se omogenizează uşor şi se varsă imediat în tava unsă şi tapetată cu făină. Se coace 20 de minute, se lasă să se răcească în tavă şi apoi se taie în trei foi.

Pentru spumă, seminţele din păstaia de vanilie şi laptele se pun la fiert. Între timp, gălbenuşurile se freacă spumă cu zahărul şi se opăresc cu laptele fierbinte. Se amestecă şi se pune din nou pe foc până ce se leagă o cremă omogenă. Se lasă la răcit amestecând din când în când.

Albuşurile şi frişca se bat separat şi, după ce s-au obţinut cele două spume, se adaugă pe rând în crema fiartă și răcită. Se mixează pentru a obţine o cremă fină.

Pentru asamblarea prăjiturii, o foaie de blat se aşază într-o tavă, se pune cremă, altă parte de blat şi ultimul strat trebuie să fie de aluat. Se dă la rece pentru 3 ore şi se serveşte presărată cu alune prăjite şi mărunţite şi stropită cu sos de ciocolată.

Foi cu suc de rosii

Ai făcut vreodată prăjituri cu suc de roşii. Vei vedea că merită tot efortul. Vezi cum se face foile cu suc de roşii după o reţetă simplă!

INGREDIENTE

Pentru foi:

500 g făină

12 linguri suc de roşii

12 linguri ulei

10 linguri zahăr pudră

1 ou

1 plic bicarbonat de sodiu

1 praf sare

Pentru cremă:

500 g mascarpone

150 g zahăr

150 g nuci

MOD DE PREPARARE

Pentru aluat, sucul de roşii, sarea, oul și uleiul se amestecă şi apoi se pune şi zahărul. Se amestecă bine şi se pun făina și bicarbonatul de sodiu. Se amestecă uşor şi, când aluatul începe să prindă formă, se frământă puţin pentru a obţine un aluat omogen. Se împarte aluatul în patru şi se întind 4 foi cu sucitorul. Fiecare foaie se coace pe dosul tăvii de aragaz pentru 5 minute.

Pentru cremă, se mixează mascarpone cu zahărul pentru a obţine o cremă fină în care se adaugă nucile bine mărunţite.

Pe un platou drept se aşază alternativ foile şi crema. Se glazurează sau nu, după gust. Prăjitura se lasă de pe o zi pe alta şi apoi se taie.

Citeste si: TARTĂ CU PORTOCALE ŞI CIOCOLATĂ

INGREDIENTE

1 pachet aluat foitaj

3 linguri cremă de ciocolată

1 pahar mare smântână

3 gălbenuşuri

2 portocale

50 g ciocolată rasă sau 2 linguri fulgi de ciocolată

MOD DE PREPARARE

Într-o tavă de tartă se aşază aluatul de foitaj şi ce trece peste margini se decupează. Se înţeapă fundul tartei cu furculiţa.

Se unge fundul tartei cu crema de ciocolată moale ca să poată fi întinsă cu ajutorul unui cuţit cu lamă lată trecut prin apă rece.

Smântâna se amestecă cu gălbe-nuşurile şi se toarnă peste crema de ciocolată, scuturând uşor tava pentru a se aşeza.

Se pun deasupra felii de portocale foarte bine curăţate şi se presară cu ciocolată rasă sau fulgi de ciocolată. Se dă la cuptorul preîncălzit pentru 30 de minute.

Loading...