FAPT demonstrat ŞTIINŢIFIC: Inteligenţa se moşteneşte de la mamă, nu de la tată


Dacă sunteţi deştept, aceasta se datorează mamei dvs, şi nu tatălui. Iată de ce…

Potrivit Dr. Katherine Witt: multor tătici această informație nu le este pe plac, dar cercetările  geneticii au arătat ca anume cromozomul feminin X, mai corect, gena responsabilă de inteligență pe care o conţine se moşteneşte de la mamă.

Până de curând se credea că ambii părinți au influenţă aproape egală în ceea ce priveşte nivelul de inteligență al copilului. Cu toate acestea, este dovedit științific că femeile au o influenţă ereditară mult mai mare asupra abilităților cognitive  ale copilului lor decât tatăl lui.

Loading...

Este deosebit de important să se înțeleagă controversele întregii situații. Dezvăluirea funcțiilor misterioase ale inteligenței este însoțită de un val de discuții aprinse. În plus, genetica este o disciplină științifică foarte complexă și cu multiple fațete.

Indiferent de dezbaterile fără de sfârșit, este util să se interpreteze aceste rezultate în mod obiectiv.

Rolul cromozomilor X și Y

Mulţi oameni nu au habar, nu au cunoştinţe cu privire la Genetică. Din acest motiv, vă prezentăm câteva informaţii care vor simplifica foarte mult citirea și înțelegerea acestui articol.

– Cromozomii sunt structuri filiforme constând din acid nucleic și proteine. Ei sunt purtători de informații genetice.
– Fiecare om are o pereche de cromozomi în fiecare celulă.
– Femeile au doi cromozomi X, pe când bărbaţii au un cromozom X şi un cromozom Y.

 

„Gene condiţionale”

Într-un sens general, termenul de „gene condiţionale” trebuie înţeles ca fiind acele gene care sunt responsabile de gen. De obicei, proprietățile ereditare ale genelor condiţionale sunt activate sau dezactivate în diferite momente, în funcție de scopul lor specific, concret.

Genele condiţionale, prin natura lor, conțin un fel de sistem de etichetare, constând dintr-un material biochimic. Datorită acestui fapt, vom defini două lucruri: urmărirea copiei genetice pornind de la punctul său original și să determinăm etapa de activare sau dezactivare. În faza activă a genelor, ele vor  afecta dezvoltarea genetică.

Al doilea moment: atunci când moștenirea de trăsături individuale se află sub influența maternă, în acest caz, genele tatălui nu funcționează și vice-versa.

Mecanismele de acțiune ale „genelor condiţionale” stau la baza cercetării intelectului uman.

Rezultatele cercetărilor vorbesc despre istoria cercetării

Procesul de cunoaștere, cum spun oamenii de știință, se află sub influența cromozomului X. Din punct de vedere teoretic, femeile sunt mai susceptibile de a influența cunoștințele, pentru că ei au doi cromozomi X iar barbatii doar unul. Desigur, există și alte teorii.
În acest caz, vorbim despre cele de mai sus, care provin de la mama.

În plus față de dimensiunea craniului și dimensiunea creierului, cercetătorii au făcut şii alte observații interesante. În primul rând, au identificat șase zone ale creierului care conțineau doar genele materne sau paterne.

În al doilea rând, ei nu au găsit nici un material genetic în cortexul cerebral – regiunea creierului responsabilă pentru funcționarea funcțiilor executive, cum ar fi vorbirea, planificarea, gândirea logică și gândirea dezvoltată.

Ideea că mamele au un impact disproporțional asupra inteligenței unui copil nu este nouă. În 1984, Universitatea din Cambridge a studiat dezvoltarea creierului şi a efectuat cercetarea genomică. În cele din urmă, cercetătorii au ajuns la concluzia că genele mamei au un rol important în modul de funcționare a centrului de gândire uman.

Vreau să rețineți un anumit studiu, realizat de agenția guvernamentală scoțiană, la care au participat persoane cu vârste cuprinse între 14 și 22 de ani, în număr de 12,686 de persoane.

În fiecare an, cercetatorii au intervievat persoanele care au participat la urmărirea dezvoltării intelectuale atunci când se analizează diferiți factori , precum nivelul de educație la etnie. Ca urmare a experimentului, s-a dovedit că IQ-ul mamei a fost cel mai bun indicator al inteligenței.

 

Concluzii

Fără îndoială, rezultatele acestui studiu vor fi apreciate. Așa cum am menționat mai devreme, nu există nici o cercetare bazată care poate dovedi factorii de dezvoltare a inteligenței. Acesta este motivul pentru care aceste studii nu vor fi pe deplin acceptate de către toți.

Cu toate acestea, se crede că mama are un impact semnificativ asupra abilităților cognitive ale copiilor lor.

Și nu este vorba doar de genetică, ci şi de meritul său. Alimentația copiilor afectează în mod direct creșterea intelectuală – două funcții sub controlul mamei. În plus, trebuie remarcat relația specială dintre mamă și copil, un fel de stimulent pentru cercetarea lumii și provocările sale.

În concluzie, observăm faptul că femeile joacă un rol mult mai important în dezvoltarea intelectuală a copiilor decât poate judeca experimentele genetice. Cu toate acestea, rezultatele acestor studii si alte par a sprijini înțelegerea a ceea ce mamele noastre ne dau abilitatile noastre mentale.

Dacă a fost interesant, împarte prietenilor!

Loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *