Eleva-mamă din Vaslui care a luat BAC-ul cu 9,96 va deveni avocat sau judecător. Fetița ei îi dă putere să lupte: „Fiecare pas de-al ei e o bucurie pentru mine!”

Eleva-mamă din Vaslui care a luat BAC-ul cu 9,96 va deveni avocat sau judecător. Fetița ei îi dă putere să lupte: „Fiecare pas de-al ei e o bucurie pentru mine!”

 O elevă din Vaslui a uimit o ţară întreagă prin ambiție și determinare. A făcut naveta, a devenit mamă şi cu toate acestea a obţinut 9.96 la bacalaureat.

Deși în România există multe prejudecăți, tânăra a demonstrat că școala și viața personală se pot îmbina frumos, într-un mod exemplar. Nu i-a fost ușor, și-a ascuns inițial sarcina de rușine, părinții au fost bulversați total, având nevoie de consiliere psihologică, dar… Maria a mers mai departe. Astăzi este studentă bursieră la Drept și „mama lui Ami”,  un ingeras de un an si jumatate.

Maria Elisa Pălimaru, absolventă a Liceului „Mihail Kogălniceanu” din Vaslui, a demonstrat tuturor ca nimic nu este imposibil, atunci cand vrei ceva.

Loading...

Comentarii, conjugări, date istorice și… scutece

Printre comentariile la Română, conjugările la franceză și datele istorice, tânăra a învățat cum să schimbe scutece și să facă față colicilor. Vasluianca a devenit mamă în ultimul an de liceu, după ce a adus pe lume o fetiţă. La un an de atunci, Maria a devenit studentă la Facultatea de Drept a Universităţii Alexandru Ioan Cuza din Iaşi, iar micuța ei a crescut si este un copil pur si simplu adorabil.

O studentă merituoasă, o mamă perfectă

Maria nu este doar o studentă merituoasă, ci și o mamă perfecționistă, care încearcă să-i ofere fiicei ei tot ce este mai bun.  Ori de câte ori are ocazia, studenta își manifestă dragostea față de fetiță. Frânturi din relația lor extraordinară, de mamă-fiică, le sunt cateodata impartasite si prietenilor.

„În încercarea de a fi mama perfectă, nu pot decât să te iubesc și să îmi doresc să îți găsești calea, să fii un om cu valoare sufletească pe care toți să ți-o recunoască! Fiecare pas de-al tău e o bucurie pentru mine”, a fost doar unul dintre mesajele Mariei pentru micuta Amelia-Nicoleta.

Exemplul ei: o lecție de ambiție și iubire necondiționată

Maria Elisa Pălimaru este dintr-un sat din apropiere de Vaslui şi a absolvit cel mai titrat liceu din Vaslui cu media 9.96, aceeaşi medie cu care a luat examenul de Bacalaureat, fiind cea mai bună elevă de la clasa de Ştiinţe Sociale.

În ultimul an de liceu, vestea că Maria va aduce pe lume un copil a bulversat pe toţi cei care o ştiau. Maria povesteşte că a rămas însărcinată “dintr-o întâmplare”, dar nu a dorit să renunţe la copil considerand ca ” asa vrea Dumnezeu”

Și-a ascuns sarcina de rușine

A încercat, iniţial, să ascundă sarcina, purtând haine largi, până când nu mai avea cum să se ascundă. Cel mai dificil moment din viaţa ei a fost cel în care a trebuit să-şi anunţe familia că este însărcinată. Mama Mariei a suferit un adevărat şoc, având nevoie de psiholog pentru a ieşi din impas.

“A fost dramatic, tragic. M-am simţit prost, am simtit că am dezamagit. Părinţii mei aveau alte aşteptări şi a apărut sarcina. A fost greu pentru că m-am mărit deodată. Nu mai puteam face activităţi. Nu eram menajată. Făceam treaba acasă, trebuia să învăţ, apoi să merg la şcoală. Nu am vrut sub nicio formă să renunţ sau să îngheţ anul şcolar. Mi-ar fi fost greu sa revin în ritm”, a declarat Maria pentru jurnaliștii de la „Adevărul”.

Maria a continuat să meargă la cursuri până în ultima lună de sarcină. În decembrie 2015, în vacanţa de Crăciun, a născut o fetiţă, perfect sănătoasă, de 4.150 de grame. După vacanţă, a continuat să meargă la cursuri. Mama ei a fost cea care avea grijă de fetiţă, cât timp Maria mergea la şcoală.

Secretul reușitei? Disciplina și o lună de învățat intensiv

Toate frustrările şi lacrimile Mariei s-au şters odată cu venirea pe lume a fetiţei, Amelia, Ami cum o alinta intreaga familie.

Pentru că a învăţat constant, examenul i s-a părut foarte uşor. S-a pregătit mai mult pentru simularea examenului, când într-o singură săptămână a trebuit să îşi pună la punct materia pentru cele trei discipline de examen. Pentru BAC a repetat timp de o lună, după un program foarte bine stabilit.

Sursa: Adevărul, stirilepro.net

Loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *