Dulciuri excepționale cu cheltuieli minime! Fără conservanți și aditivi alimentari!


Vă propunem un deliciu pe care nu îl veți găsi în nici o cofetărie. Și asta pentru că este făcut în casă. Pregătind cel puțin o dată dulciuri de casă, nu vă veți uita mai mult la cele din comerț.

Printre ingrediente nu găsiți nimic excepțional: oricare dintre ele poate fi găsit în bucătăria dumneavoastră. Nemaipomenit de gustoase, pur și simplu se topesc în gură! Procesul de preparare este rapid și interesant, puteți implica și copiii.

INGREDIENTE:

Loading...

-250 gr de lapte praf;

-300-350 gr de zahăr;

-100 gr de unt;

-100 ml de apă;

-2-3 linguri de cacao;

-un praf de cardamom.

MOD DE PREPARARE:

1.Pregătiți siropul. Luați o cratiță cu fundul gros, dizolvați zahărul în apă, puneți cratița la foc și aduceți amestecul până la punctul de fierbere. Fierbeți timp de 7-10 minute la foc mic, până se îngroașă.

2.Luați siropul de pe foc, adăugați untul și amestecați până la omogenizare.

3.Încorporați treptat laptele praf, amestecând continuu. Trebuie să obțineți o compoziție omogenă, fără cocoloașe. Adăugați cardamomul sau alte condimente (scorțișoară, vanilie). Dați cratița la frigider pentru 30-40 minute.

4.Scoateți compoziția din frigider și modelați dulciuri de orice formă doriți, iar apoi le treceți prin cacao. Puneți bomboanele într-un recipient și păstrați-le la frigider, se pot păstra până la 5 zile.

Vă propunem încă o idee: luați o parte din compoziție și adăugați în ea cacao, iar apoi treceți bomboanele prin fulgi de cocos. Astfel aveți bomboane asortate. Mai puteți tăvăli dulciurile prin pufuleți de porumb mărunțiți.

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

Tartă cu cremă de lămâie și bezea — o surpriză dulce pentru cei dragi!

Tarta cu cremă de lămâie și bezea este delicioasă și ușoară ca un nor!

INGREDIENTE (PENTRU O TARTĂ CU DIAMETRUL DE 22 CM):
Pentru aluatul fraged:

-200 g de făină;

-120 g de unt;

-o linguriță de zahăr;

-2 linguri de apă rece;

-un praf de sare.

Pentru crema de lămâie:

-4 gălbenușuri de ouă;

-300 g de zahăr;

-120 g de amidon de porumb;

-330 ml de apă;

-125 ml de suc de lămâie;

-o lingură de coajă rasă de lămâie;

-75-100 g de unt.

Pentru bezea:

-4 albușuri de ouă;

-170 g de zahăr tos sau zahăr pudră;

-o linguriță de suc de lămâie.

MOD DE PREPARARE:
1.Pregătiți aluatul fraged: puneți făina, zahărul, praful de sare și untul rece, tăiat în cuburi, în vasul de la blender. Amestecați-le până veți obține un aluat nisipos. Puteți să realizați manual acest proces (fără blender): în acest caz folosiți untul moale, la temperatura camerei.

2.Adăugați apa rece și frământați repede aluatul. Înfășurați-l în folie alimentară și dați-l la frigider pentru 15 minute.

3.Întindeți aluatul într-o foaie rotundă, cu grosimea de 2-3 mm, pe suprafața de lucru presărată cu puțină făină. Transferați-o în tava de copt, răspândindu-o uniform cu mâinile și realizând pereții viitoarei tarte. Înțepați blatul obținut cu furculița.

4.Acoperiți fundul blatului cu hârtie de copt și fasole/mazăre uscată.

5.Introduceți tava în cuptorul preîncălzit până la 170°C și coaceți blatul pe parcursul a 15 minute.

6.Pregătiți crema de lămâie: bateți gălbenușurile cu telul până vor deveni spumoase.

7.Turnați apa într-o crăticioară. Adăugați sucul de lămâie, zahărul, coaja rasă de lămâie și amidonul de porumb. Amestecați foarte bine. Puneți crăticioara pe foc mic și, amestecând continuu, încălziți-i conținutul până se va îngroșa.

8.Luați compoziția de pe foc și adăugați jumătate din ea în gălbenușurile bătute. Amestecați foarte repede și transferați totul înapoi în crăticioară.

9.Puneți crăticioara pe foc și încălziți-i conținutul până va ajunge la punctul de fierbere și se va îngroșa, amestecând continuu.

10.Luați crema de pe foc. Adăugați untul moale în ea și amestecați până la omogenizare.

11.Transferați crema obținută în blatul din tavă, răspândindu-o uniform.

12.Pregătiți bezeaua: bateți albușurile până vor deveni spumoase. Adăugați sucul de lămâie. Continuați mixarea, adăugând treptat zahărul, până la apariția vârfurilor medii.

13.Transferați bezeaua în tavă, răspândindu-o uniform pe stratul de cremă. Apoi, folosind lingura, realizați modelul haotic și denivelat pe suprafața ei: lipiți lingura de bezea și ridicați-o în sus.

14.Coaceți tarta timp de 20 minute, până când bezeaua va căpăta o nuanță maronie, în cuptorul preîncălzit până la 180°C.

15.Lăsați-o să se răcească până la temperatura camerei. Porționați-o și serviți-o.

Ingredientele tartei se combină excelent: bezeaua dulce, crema acrișoară și aluatul sfărâmicios. Un adevărat deliciu!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

Loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *