De ce unora ”li se face rău” în timpul slujbelor

De obicei, in timpul slujbelor li se face rau celor care nu si-au marturisit pacatele. In timpul slujbei, harul lui Dumnezeu actioneaza, dar sufletul patat nu-l poate primi si atunci omului i se face rau. Aceasta se intampla mai ales in timpul Cununiilor. Atunci, Biserica este goala, luminoasa, iar aerul, curat.

Dupa ce incepe Cununia, miresei i se face rau si lesina… Insa cel care se va marturisi cu inima curata si va incepe sa se roage, va fi ajutat de harul Domnului sa creasca duhovniceste.

Un astfel de om se simte bine in biserica, parca se scufunda intr-un ocean de dragoste la auzul cantarilor si rugaciunilor bisericesti. Dragostea lui Dumnezeu nu-l sufoca pe om, ci doar il face sa uite unde se afla – in cer sau pe pamant, scrie ortodoxia.me.

O slujba lunga (in manastirile de la Muntele Athos poate tine si 14 ore) i se pare atunci ca o clipa, fara sa-si dea seama. Dar asta se intampla doar cu cei care se roaga des, care se obisnuiesc cu starea de har si rugaciune inca de acasa. Unii ca acestia vin la biserica, unde rugaciunea lor launtrica este continuata de cea a slujbelor.

Parintele Ambrozie Iurasov

Extras din ”Indrumar crestin pentru vremurile de azi”, Vol. I, Ed. Sophia, Bucuresti, 2008, pag. 104 – 105

Lasă-ne un comentariu!

Lasă un răspuns

x

Check Also

Ce e bine să faci în fiecare zi pentru binecuvântarea casei tale:

Mâncarea pregătită cu dragoste şi rugăciune e binecuvântare pentru cei ce se împărtăşesc din ea. ...