„Dacă oamenii ar ști ce efect TĂMĂDUITOR are URZICA, n-ar mai cultiva decât urzici!” Maria Treben


Toate părțile acestei plante sunt comestibile și utile în medicina naturiste: rădăcina, tulpinile, frunzele, florile și semințele.

Terapeuta austriacă Maria Treben spune într-una din cărțile ei că de când a descoperit puterea tămăduitoare a urzicilor, a început să o consume zilnic.

„De când am aflat ce efect curativ au urzicile, mi-am creat un obicei din a face o cură de patru săptămâni cu ceai de urzici”.

Loading...

Urzicile apar de două ori pe an – primăvara și toamna (după otavă). Se pot bea câte 2-3 căni pe zi: una dimineața, cu 30 de minute înainte de micul-dejun, și 1-2 căni pe parcursul zilei.

Terapeuta spune că dacă ceaiul se bea cu înghițituri mici, efectul curativ este mai mare.

„După o astfel de cură cu urzici mă simt extraordinar de bine, și am de fiecare dată senzația că pot realiza de trei ori mai multe lucruri ca până atunci. Mă simt plină de mobilitate și tinerețe”.

Dincolo de efectul tonic și energizant pe care-l dau urzicile, acestea ajută la prevenirea multor boli:

„Familia mea și cu mine n-avem nevoie ani de zile de medicamente”.

Cura cu urzici trebuie să dureze mai multe săptămâni dacă există boli grave, precum:

afecțiuni ale ficatului, bilei și splinei

tumori la splină

secreții abundente ale aparatului respirator sau ale stomacului

crampe stomacale

ulcere gastro-intestinale

boli de piept

boli ale sângelui

leucemie

În scop preventiv, se va bea doar 1 cană de ceai pe zi, pe tot parcursul anului. Ajută la prevenirea răcelilor, virozelor și a infecțiilor bacteriene și înlătură alergiile (inclusiv rinita alergică).

Curăță sângele și implicit pielea. Ajută la eliminarea eczemelor și a durerilor de cap. Totodată, urzica previne sau ameliorează durerile articulare și reumatice.

Ceaiul de urzică mărește nivelul hemoglobinei datorită conținutului mare de fier și înlătură oboseala, lipsa de putere și epuizarea.

Maria Treben spune că urzica trebuie doar opărită, 30 de secunde, și nicidecum fiartă. Astfel se păstrează substanțele active din plantă.

Unele persoane nu pot bea ceai de urzici deoarece nu le place gustul. Această problemă poate fi remediată prin adăugarea în ceai a unor plante aromatice, precum mentă. De asemenea, pentru îmbunătățirea gustului, se poate adăuga mușețel, zeamă de lămâie și miere/melasă (bogată în fier și minerale).

ANTIBIOTICUL SĂRACULUI, din 2 ingrediente – rețeta ieftină şi puternică, dezvăluită de medicul Virginia Faur (cercetător și inventator de medicamente)

În timpul sezonului rece, sunt ‘’ȋntrunite’’ toate ‘’condițiile’’ pentru răceli și gripe: umezeală, vânt, frig, trecerea din spații închise, ȋncălzite, la temperaturile scăzute de afară.

Din acest motiv, este importantă o alimentație echilibrată, bogată în nutrienți care susțin imunitatea generală (vitamine, minerale, fibre).

Doctorul Virginia Faur, cercetător și inventator de medicamente, este recunoscut pentru remediile naturiste pe care le recomandă în prevenirea și tratarea afecțiunilor minore.

În sezonul rece, specialistul recomandă o rețetă denumită generic ‘’antibioticul săracului’’, deoarece costă foarte puțin.

Antibioticul săracului – Rețetă
Remediul se prepară din produse naturale, foarte ușor de procurat. Este recomandat pentru întărirea sistemului imunitar, în tratamentul infecțiilor respiratorii și răcelilor sezoniere.

Ingrediente
40-50 g cimbru uscat
miere
Mod de preparare
Într-un borcan de 800 ml. se adaugă cimbrul uscat. Se completează cu miere. Borcanul se închide ermetic , iar conținutul se lasă la macerat timp de 2 săptămâni, după care se filtrează.

În toată această perioadă, elementele pe care le conține cimbrul și antioxidanții din miere vor forma un puternic antibiotic natural.

Administrare
Mierea obtinută după macerarea cimbrului este un remediu puternic, având proprietăți:

bactericide, bacteriostatice;
laxative;
regenerative, imunostimulatoare.
Având acțiune antiseptică puternică, antibioticul săracului acționează asupra ficatului și rinichilor, ameliorând starea lor de funcționare.

Se ia 1 lingură la fiecare 8 ore, profilactic.Ori de câte ori se simte pofta de dulce, se ia 1 linguriță din acest preparat.

Se poate lua ca adjuvant 1 lingură de 3 ori/zi (la 8 ore) în toate afecțiunile datorate frigului (gripe, răceli), precum și în tuse convulsivă, laringită, astm, răguseală.

Între ultima linguriță de peste zi și următoarea trebuie să treacă 8 ore. Nu se exagerează cu acest tratament, oricât de bun este gustul mierii cu cimbru.

Cimbrul

– este cunoscut în medicina populară ca ‘’antibiotic al săracului’’

– are efect antimibrobian și antiinflamator

– conține timol, care este un compus activ, antioxidant ce distruge radicalii liberi cauzatori de boli

– este un antiseptic intestinal, stimulează secreția biliară a ficatului, stimulează contracția vezicii biliare și evacuarea bilei în intestin, stomahic, expectorant, antiseptic al căilor respiratorii, stimulează funcția rinichilor.

Mierea de albine

– este un puternic antiinfecțios natural, care actionează asupra principalelor sisteme și aparate din organism, de la tubul digestiv și căile respiratorii, până la nivelul pielii și al mucoaselor

– are proprietăți bactericide, bacteriostatice, laxative, regenerative, imunostimulatoare.

Loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *