Cum se pastrează proaspăt mărarul. Nu mai e nevoie de îngheț și rămâne proaspăt câteva luni la rând


Se poate întâmpla de multe ori ca gospodinele să cumpere mai mult mărar decât folosesc în mod normal. Și atunci pentru că nu mai au ce să facă cu el îl aruncă. Dar ce nu știu multe din ele este că îl pot păstra fără ca să-l înghețe. Și așa îl vor putea folosi mai mult timp fără ca acesta să se strice.

Rețeta pentru acest pas este foarte simplă. Spală mărarul și las-l la uscat. Spală între timp și niște borcane și așteaptă ca atât mărarul cât și borcanele să se usuce foarte bine. Scoate tulpinile mai groase și pune apoi mărarul în borcane. Iar borcanele depozitează-le în frigider. Și gata.

Mărarul va sta în aceste consiții cel puțin două luni, ceea ce e un lucru foarte important mai ales în sezonul rece în care în magazine nu prea avem verdeață proaspătă naturală. Mărarul trebuie folosit cu orice ocazie la gătit și nu numai pentru că are o serie de beneficii pentru sănptatea organismului.

De exemplu acesta sporește pofta de mâncare. îți reglează metabolismul și își ajută sistemul digestiv să funcționeze cât mai bine.

Cei care suferă de insomnii îl pot folosi ca să poată să doarmă mai bine. Este foarte benefic și în cazul bolilor care afectează rinichii. Tratează durerile de cap și ajută inima să funcționeze mult mai bine.

Mărarul este un diuretic foarte bun. Elimină inclusiv bila. poate fi utilizat chiar și în cazul copiilor care suferă de obezitate sau de boli ale ficatului. Chiar și femeile însărcinate sau cele care alăptează îl pot folosi pentru că este benefic pentru producerea de lactație.

Poți să îți faci infuzii din mărar dacă vrei să îți reglezi tensiunea arterială. Intestinele ți se vor relaxa simțitor după consumul de mărar. DE asemenea, datorită mărarului vei scăpa chiar și de anxietate.

În cazul în care suferi de tuse puternică poți folosi ceaiul făcut din mărar ca să scapi de aceasta. Chiar dacă pare surprinzător, mărarul poate fi folosit inclusiv pentru uzul extern, ca produs cosmetic. Acesta va calma iritațiile de pe pielea feței fără să îți afecteze în vreun fel zona sensibilă din zona ochilor.

Dar beneficiile pe care le are această plantă foarte puțin cunoscută sau utilizată la adevărata sa valoare, nu se opresc aici. Nu trebuie să îl arunci atunci când acesta îți rămâne în plus ci să îl păstrzi în borcane la rece ca să te bucuri de efectele lui cât mai mult timp posibil.

Alimente care scad colesterolul rău

Medicii sunt de părere că dacă vrei să scazi în mod natural, fără să îți pui sănătatea în pericol, colesterolul rău din sânge, o poți face, folosind anumite tipuri de alimente.

Ba chiar mai mult, există produse care odată introduse în regimul alimentar, reușesc nu doar să scadă nivelul colesterolului rău, ci chiar să îl mărească pe cel bun., iar acest lucru este foarte important pentru sănătatea noastră.

Rezultate cu adevărat bune pentru inima ta, dar și pentru alte organe, vei obține dacă vei introduce alimente care să îți scadă colesterolul rău, iar pe de altă parte vei renunța la alimentele cele grase, care favorizează creșterea colesterolului rău în sânge.

Este foarte important să consumi cât mai multe alimente care au în conținutul lor foarte multe fibre pentru că în acest fel vei reuși să oprești acumularea și dezvoltarea colesterolului rău.

Alt tip de alimente este acela care conține grăsimi polinesaturate, care acționează în mod direct asupra colesterolului.

Și a treia categorie de alimente bune pentru distrugerea și pentru eliminarea colesterolului rău, sunt cele care conțin steroli și stanoli din plante și în acest fel împiedică sângele să absoarbă colesterolul.

Ca să îți protejezi cu adevărat organismul de pericolul pe care îl reprezintă colesterolul rău, trebuie s incluzi în regimul tău alimentar de fiecare următoarele alimente:

Poți începe de exemplu de la micul dejun. Consumă în fiecare dimineață câte un bol cu fulgi de ovăz. În fulgii de ovăz se găsesc aproximativ 2 grame din fibrele solubile, iar dacă mai adaugi peste fulgi niște banane sau căpșuni mai câștigi un gram din acest tip de fibre.

Specialiștii ne recomandă, ca în fiecare zi să consumăm cel puțin câte 20 de grame de fibre, dintre care vreo 5 să fie solubile.

Orz sau alte cereale integrale. Funcționează în același mod cum o face ovăzul așa c dacă vrei poți să alternezi aceste două alimente. Atât orzul cât și celelalte cereale integrale scad considerabil cantitatea de colesterol rău din sânge datorită acelorași fibre solubile.

Leguminoasele sunt și ele o sursă deosebită de fibre solubile. Ce este important în cazul lor, este faptul că acestea se consumă foarte ușor, respectiv nu ți se va mai face foame chiar așa ușor.

În plus, dacă îți dorești să și slăbești poți consuma cu încredere din linte, fasole, mazăre.

Vinetele sunt acele legume care pe de o parte au foarte multe fibre solubile, dar și foarte puține calorii, deci atunci când acestea apar prin piețe le poți consuma cu orice ocazie.

 

 

 

Loading...