Cum să fii un adevărat creștin?

Cum să fii un adevărat creștin?

Te-ai întrebat vreodata ce înseamna sa fii mântuit si cum poti fi un adevarat crestin ?

Aceasta este întrebarea la care trebuie sa raspunda fiecare om, pentru a fi fericit si a gasi siguranta vesniciei.

Poate sunt lucruri în viata ta, care par sa nu mearga bine. Ai încercat multe solutii pentru a le îndrepta, dar acestea au dat gres. Daca înca nu ai gasit raspunsul pe care îl astepti, de ce n-ai lua aminte la ceea cear vrea sa-ti spuna Dumnezeu?

Loading...

Cuvantul lui Dumnezeu cuprinde raspunsuri concrete la orice întrebare, iar Domnul Isus ,are solutii si pentru problema cu care te framanti astazi !

Poate ca povara sufletului tau este cauzata de faptul ca:

– Te simti vinovat si nu stii cum sa gasesti eliberare si pace ?
– Ti-ai facut planuri pentru viitor, dar n-ai siguranta ca se vor împlini ?
– Esti singur si ai nevoie de cineva care sa te iubeasca si sa te înteleaga ?
– Cauti fericirea si împlinirea în viata, dar nu o poti gasi ?
– Doresti sa stii cum poti sa ajungi mîntuit si cum sa fii un adevarat crestin ?

Raspunsul Bibliei a carei tema centrala este “Dragostea lui Dumnezeu” te include si pe tine. Aceasta dragoste a fost descoperita atunci cand Isus Hristos, Fiul lui Dumnezeu, a venit în lume într-un chip asemenea noua. Desi a trait o viata fara de pacat, El a murit pe cruce pentru pacatul meu si pentru pacatul tau. A fost îngropat, dar a înviat dintre cei morti si este viu în vecii vecilor.

Fiindca Hristos a murit, pacatele tale pot fi iertate. Si pentru ca El a înviat si a biruit moartea, tu poti avea viata vesnica. Aceasta este “Vestea Buna” pe care Dumnezeu o descopera prin Evanghelie. Poti avea acest dar al iertarii si siguranta vietii vesnice, numai daca îl primesti pe Hristos în mod personal.
Dumnezeu asteapta acest raspuns si de la tine! Versetele urmatoare arata care este partea lui Dumnezeu si care este responsabilitatea ta în acest proces :

Dumnezeu te iubeste !

Cel mai cunoscut verset al Bibliei, arata cat de mare este dragostea lui Dumnezeu:
“atat de mult a iubit Dumnezeu lumea, ca a dat pe singurul Lui Fiu, pentru ca oricine crede în El, sa nu piara, ci sa aiba viata vesnica ” Ioan 3:16
În dragostea lui, Dumnezeu vrea sa-ti stearga pacatele si sa-ti dea pace, bucurie si libertate, nu numai pentru viata de aici ci si pentru vesnicie.

Tu esti pacatos !

Poate ca ai auzit pe unii spunînd: ” sunt un om obisnuit, ca toti ceilalti; nimeni nu este perfect ! Biblia arata însa ca toti oamenii, oricine s-ar pretinde ei a fi, înaintea lui Dumnezeu sunt pacatosi: “caci toti au pacatuit si sunt lipsiti de slava lui Dumnezeu” Romani 3:23.
Cu totii stim ca am facut lucruri gresite, care ne-au separat de Dumnezeu. Pentru ca El este Sfînt, iar noi nu ! Iar acest pacat aduce pedeapsa.

Dupa cum un sofer trebuie sa plateasca pentru ca a incalcat legea circulatiei, si omul trebuie sa plateasca pentru pacatul care l-a savarsit; si “plata pacatului este moartea ” Rom.6:23.
Daca vei continua sa pacatuiesti, aceasta pedeapsa îti va aduce nu numai moartea fizica ci si despartirea de Dumnezeu si o osanda vesnica în iad.

Hristos a platit pentru noi !

Poate crezi ca trebuie sa faci fapte bune, sa mergi la Biserica, sau sa ai o religie, ca sa poti plati pentru vina pacatelor tale! Fiul lui Dumnezeu deja a achitat pretul. “..Dumnezeu îsi arata dragostea fata de noi prin faptulca, pe cand eram noi înca pacatosi, Hristos a murit pentru noi.” Rom 5:8

Salvarea este prin Har !

Cuvantul “Har” înseamna ” dar nemeritat“. Acesta arata ca Dumnezeu îti ofera ceea ce nu meriti, sau ceea ce nu poti castiga singur, fara sa te coste nimic. Trebuienumai sa-L accepti pe El prin credinta !” Caci prin har ati fost mantuiti, prin credinta. Si aceasta nu vine de la voi; ci este darul lui Dumnezeu. Nu prin fapte, ca sa nu se laude nimeni .” Efeseni 2:8-9

Trebuie sa hotarasti acum !

Isus Hristos asteapta hotararea inimii tale. Primindu-L pe El în inima ta, vei deveni copilul Lui, pentru ca : “..tuturor celor ce L-au primit, adica celor ce cred în Numele Lui, le-a dat dreptul sa se faca copii ai lui Dumnezeu; nascuti nu din sange, nici din voia firii lor, nici din voia vreunui om, ci din Dumnezeu” Ioan 1:12-13. Ca si copil a Lui Dumnezeu, ai siguranta mostenirii si viata vesnica.

Ai vrea sa-I dai acest raspuns spunând:

” Doamne Isuse; recunosc ca sunt pacatos, dar cred ca Tu ma iubesti si ai murit pentru pacatele mele. Iarta-mi pacatele si da-mi eliberarea Ta. Te invit ca Mantuitor si Domn al inimiii mele si te rog sa ma ajuti sa Te urmez cu credinta pana la capatul vietii mele , avand siguranta iertarii si-a vietii vesnice. ”

 

Lasă-ne un comentariu!
Loading...

Lasă un răspuns