Cum pregătește Sophia Loren un minunat Tiramisu?


V-ați săturat de rețetele clasice și vă doriți să mâncați ceva bun? Vă prezentăm câteva dintre rețele cele mai gustoase ale unor mari vedete. Sunt senzaționale!

Cum se prepară

Pentru a prepara celebrul Tiramisu aveți nevoie de 3 ouă, 5 linguri cu zahăr, 180 g mascarpone, 1 pachet cu pișcoturi, 240 ml lichior de portocale, 240 ml espresso, 60 g ciocolată neagră, 50 g cacao. Mod de preparare: separați ouăle și bateți bine gălbenușurile cu zahărul, apoi albușurile până se transformă într-o spumă tare.

Loading...

Combinați crema de mascarpone cu gălbenușurile, apoi adăugați albușurile. Amestecați cafeaua cu lichiorul, puneți pișcoturile în compoziție pentru a le însiropa, apoi puneți pe un platou. peste pișcoturi așezați crema, radeți ciocolată și puneți jumătate din cantitatea de cacao. Continuați până ce la suprafață rămân pișcoturi acoperite cu cremă. Ornați cu cacao și puneți la frigider.

Cremă de ciocolată și castane, rețeta delicioasă a Laurei Cosoi
Un alt preparat delicios îi aparține Laurei Cosoi și este vorba de cremă de ciocolată și castanet. Pentru prepararea acestuia, aveți nevoie de 250 g ciocolată neagră, 60 ml rom, 25 g unt, 2 ouă, frișcă, 250 g piure de castane. Rupeți ciocolata bucățele și puneți la topit, alături de rom.

Adăugați unt și amestecați până se topește. Cu mixerul, încorporați gălbenușurile și piureul de castane. Bateți albușurile spumă și încorporați în crema de castane, apoi adăugați frișca și mixați. Puneți preparatul în pahare și introduceți la frigider cu o jumătate de oră înainte de a servi.

Cum pregătiți fructele uscate pentru iarnă

Cum ar arăta o zi geroasă de iarnă, în care să stați la gura sobei și să consumați fructe uscate, alături de nuci, migdale, alune și un ceai fierbinte cu scorțișoară? Ca o poveste… Iată cum să pregătiți fructele uscate pentru iarnă.

Cea mai bună metodă: deshidratarea la cuptor

Potrivit specialiștilor, pentru a obține fructele uscate mult dorite, aveți la dispoziție două metode. Fie uscați la soare fructele, în spațiu bine aerisit, însă unde să nu fie praf, ceea ce este aproape imposibil, fie folosiți procedeul numit deshidratare la cuptor, cea mai indicată pentru că aveți parte de condiții igienice.

Iată cât de simplu este procedeul.

Spălați bine fructele, apoi le ștergeți cu un prosop de hârtie și le tăiați pe jumătate sau în felii groase. Acoperiți grătarul aragazului cu hârtie de copt și puneți bucățile de fructe la distanță una de alta. Grătarul cu fructe se așează în partea de sus a cuptorului. Aprindeți focul la nivel minim și lasați ușa cuptorului ușor întredeschisă pentru a ieși aburul. După aproximativ o oră, verificați dacă mai au zeamă. Dacă nu, înseamnă că s-au deshidratat și puteți începe să coaceți și celelalte bucăți. Fructele deshidratate se lasă să se usuce peste noapte. Dimineața, le introduceț în pungi de hârtie sau folosiții cutii de carton, pungi vidate ori borcane de sticlă foarte bine curățate. Se păstrează la rece.

Le puteți mânca de sine stătătoare sau le utilizați pentru prepararea de prăjituri.

Loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *