Cum diferențiezi iubirea adevărată de iubirea toxică?

Cum diferențiezi iubirea adevărată de iubirea toxică?

Există câteva diferențe principale între iubirea adevărată și iubirea toxică

În iubirea adevărată, dezvoltarea de sine este cea mai importantă. Ambele părți trebuie să-și dorească ce e  mai bine, unul pentru celălalt.Un om care iubește este fericit să vadă că cealaltă persoană evoluează, se schimbă în bine și se dezvoltă ca persoană. Realizările omului iubit trebuie să fie apreciate și încurajate.

În relația toxică, accentul se pune pe relația însăși, uneori pe obsesia cu privire la modul în care interacționează cele două persoane implicate.Există tendința de a minimiza realizările și visele partenerului, există teamă de evoluție și succes. O relație toxică neagă dorința celuilalt de a se transformă iar manipulatorul încearcă să mențină totul la nivelul la care a început relația, fără evoluție.

Loading...

Relaxare sau sufocare

În dragoste, există confort și relaxare chiar în cazul unor interese separate. Putem avea proprii prieteni și relații semnificative în afara relației noastre de dragoste. Putem urmări interese și idei fără teamă de mustrare.

În toxic, există o implicare totală în viața celuilalt. Nu poți să mergi nicăieri fără cealaltă persoană. E dependența de codependență.Un om implicat într-o relație toxică este constrâns să se conformeze total regulilor celuilalt. Nu are libertatea de a se împrieteni și de a relaționa cu alți oameni.În anumite cazuri o relație toxică te îndepărtează chiar de propria familie. Multe femei ajung să nu mai aibă alți prieteni, fie femei sau bărbați și sunt chiar desprinse de părinți și cei apropiați datorită unui partener abuziv și toxic.

Ne acceptăm așa cum suntem sau…

În dragoste, nu există nici o luptă pentru a îmbrățișa individualitatea partenerului tău. O relație armonioasă de iubire aduce împreună oameni diferiți care rămân așa , iar iubirea nu le schimbă esență lor interioară.

În relația toxică, persistă în dorința de a-ți schimbă partenerul în cineva pe care ai vrea să-l fi în loc să-l accepți așa cum este el. Există tendința de a transformă radical cealaltă persoană, pornind  de la aspectul fizic până chiar la trăsături de personalitate. Nu ar trebui niciodată să permiteți unui partener să va transforme în imaginea dorită de el.

Cum suntem în intimitate

În dragostea adevărată, intimitatea este o alegere liberă care crește din dragoste și încredere, compasiune și prietenie.Cei doi fac dragoste atunci când simt împreună că rezonează la unison și atunci intimitatea este o împlinire supremă a relației, nu este o condiționare.

În iubirea toxică, relația intimă este o presiune din cauza fricii, a nesiguranței și a tendinței de a respectă dorințele sexuale ale partenerului.Nu trebuie să va simțiți presați să faceți sex ori de câte ori va cere partenerul. Este un act intim care trebuie să vină de la sine și să reflecte dorința ambilor parteneri. De multe ori o iubire toxică insistă mult pe latura sexuală a relației, condiționează și ajunge să forțeze partenerul sub pretextul dragostei.

Constructiv sau Manipulator

În dragostea adevărată, fiecare conversație este constructivă, încercați să înțelegeți și să ajutați sau să transmiteți afecțiunea partenerului. Chiar în cazul unor păreri contrarii, se poate creiona o dispută creativă de idei din care fiecare din cei doi își elimina îndoielile și în final se poate ajunge la o concluzie comună valoroasă

Într-o iubire toxică, conversațiile sunt menite să manipuleze iar partenerul toxic cere să i se dea dreptate de fiecare dată, în așa fel încât se ajunge la un monopol al discuțiilor. Cedările în numele dragostei vor înrăutăți situația. Nu trebuie să dați dreptate necondiționat partenerului doar din motivul că-l iubiți. Încercați să va păstrați și să va apărați propriile argumente și nu va știrbiți personalitatea.

CONCLUZIE

În concluzie, dacă simțiți semne ale unei relații toxice, faceți tot posibilul și desprindeți-va cât mai curând. În viață voastră va apărea omul care va va înțelege și iubi exact așa cum sunteți și cum meritați să fiți iubit și apreciat.

Loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *