Citește azi, 27 martie, Rugăciunea Arhanghelului Gavriil pentru a-ți merge bine în toate

Loading...

Arhanghelul Gavriil este unul dintre cei sapte ingeri de mare sfat care stau inaintea Tronului lui Dumnezeu. El s-a infatisat si lui Zaharia, tatal Sfantului Ioan Botezatorul, mai inainte de a se arata Fecioarei Maria. El este trambita ce aduce vestile cele bune ale lui Dumnezeu.

Azi, când este cinstit, Soborul Sfantului Arhanghel Gavriil, toți credincioșii trebuie să citească această rugăciune de mare putere pentru a atrage doar binele în casă și familie!

Iată mai jos și textul rugăciunii:

”Rugăciunile noastre primindu-le, Sfinte Voievoade Gavriil, ca pe o umilă ofrandă poartă-le dinaintea Dumnezeului celui viu și adaugă-le lor puterea ta mijlocitoare, că noi la tine nădăjduim și la tot ajutorul îngeresc pe care Dumnezeu l-a rânduit oamenilor, după bunătatea și înțelepciunea Lui.

În genunchi cerșind îndurare pentru puținătatea și neputințele noastre, dumnezeieștii pronii ne încredințăm întregi, cu sufletele și cu trupurile deopotrivă, și, laolaltă cu cetele cerești, Dumnezeului Oștirilor celor de sus îndelung Îi cântăm: Aliluia!

Sfântului Arhanghel Gavriil, cu Mihail întâistătător al Soborului Puterilor cerești celor fără de trup, cuvine-se să-i aducem cinstire și să urmăm dreptății lui, asemenea părinților noștri, pe care din neam în neam i-a călăuzit, de la patriarhi și prooroci până la Maica Domnului și de la Apostoli până la sfinții cei mai aproape de noi. De aceea, să nu prididim a ne ruga în tot locul și în toată vremea, iar acum mai cu înflăcărare să glăsuim către el:

Bucură-te, a îngerimii frunte binecuvântată;

Bucură-te, duh ce-n chipul omenimii se arată;

Bucură-te, care ai adus Născătoarei imn din cer;

Bucură-te, că și sfinții ajutorul tău îl cer;

Bucură-te, că din piatră bun izvor ai izvodit;

Bucură-te, dărnicia creștinescului zenit;

Bucură-te, Gavriile, mare binevestitor!

Amin!”

Lasă-ne un comentariu!
Loading...

Lasă un răspuns

x

Check Also

Rugăciunea de Vineri. Dacă vrei să îți meargă bine toată ziua, ar fi bine să rostești cu credință această rugăciune

Rugaciune de vineri. Ce trebuie sa spui ca sa iti mearga bine toata ziua Iata ...