Cel mai bun cremșnit pe care l-ai mâncat vreodată! Iata reteta:


Ți-e poftă de ceva bun și parcă ai vrea să încerci cremșnitul cu vanilie pe care-l mâncai în copilărie? Nimic mai simplu! Ai acum cea mai bună și mai simplă rețetă pentru un dulce pe care nu ai cum să-l uiți.

Mod de preparare

Pentru a obține un cremșnit delicios, ai nevoie de următoarele ingrediente: 1 pachet foietaj, 8 ouă, 300 g zahăr, 1L + 100 ml lapte, 100 g făină, 2 linguri cu amidon, 2 pliculețe cu zahăr pudră, esență de vanilie, 200 ml frișcă.

Pentru început trebuie preparate foile de cremșnit astfel: dezgheață pachetul de foietaj și împarte-l în două părți, apoi întinde fiecare parte, în așa fel încât să aibă măsura unei tăvi. Pune foietajul în tavă și introdu la cuptor pentru 12 minute. Ai grijă să crestezi cu furculița întreaga suprafață, pentru a preveni creșterea.

Pentru a prepara crem separă gălbenușurile de albușuri și freacă-le cu 150g zahăr, amidon, făină și 100 ml lapte. Separat, se bat albușurile cu un praf de sare, apoi cu restul de zahăr. Se pune la fiert laptele cu zahărul vanilat. Când acesta fierbe, se ia un polonic și se toarnă peste gălbenușuri și se amestecă bine pentru a prevenirea formarea de cocoloașe. Lasă puțin la răcit pentru a aduce crema de gălbenușuri la o temperatură apropiată de cea a laptelui și toarnă compoziția peste lapte.

Amestecă continuu la foc mediu până ce crema începe să se închege și imedait pune albușurile bine bătute. Lasă crema să să răcească și pune frișca bine bătută. Se întinde prima foaie de cremșnit coaptă și se pune compoziția. Se nivelează bine, apoi se așează a doua foaie, plus compoziția. Se dă prăjitura la figider.

Rumba, cea mai bună prăjitură a bunicii

De ce să aruncăm cu banii pe tot felul de prăjituri cumpărate de la supermarket-uri care nu ne satisfac gustul? Nu e mai plăcut să facem o delicatesă, ca pe vremea bunicii? Odată ce veți gusta din senzaționala Rumba, vă veți îndrăgosti iremediabil de acest dulce unic. Iată care este rețeta.

Mod de preparare
Pentru a obține prăjitura Rumba, aveți nevoie de următoarele ingrediente: 150 g unt, 150 zahăr pudră, 150 g făină, 6-7 gălbenușuri. Frecați bine untul cu zahărul, apoi adăugați pe rând gălbenușurile și continuați să amestecați cel puțin o jumătate de oră, până ce veți observa că se face ca o cremă. Ulterior, adăugați făina și amestecați în continuare, apoi împărțiți în trei părți egale.

Ungeți o tavă cu unt, presărați cu făină și întindeți bine folosind o lingură tare o parte din cocă. Pentru ca prăjitura să aibă un aspect deosebit, puteți folosi și diverși coloranți alimentari. Pentru umplutură, aveți nevoie de 250 g zahăr, 300 g nucă și 100 ml lapte.

În timp ce laptele fierb, adăugați zahăr și nucă măcinată, amestecați foarte bine și împărțiți totul în două părți egale. Umpleți foile. Pentru glazură, vă sunt necesare șapte linguri cu zahăr, care se pun pe oc cu puțină apă și se transformă într-un sirop. Amestecați apoi cu două linguri cu cacao, iar când este gata puneți 50 g unt și amestecați în continuare. Glazura se toarnă peste prăjitură și se lasă să se întărească.

 

Loading...