AZI, marea prăznuire a Sfântului Nectarie de la Eghina, vindecătorul și tămăduitorul oamenilor aflați în suferință și nevoie! Când și unde te poți închina la moaștele Sfântului Ierarh Nectarie de Eghina

AZI, marea prăznuire a Sfântului Nectarie de la Eghina, vindecătorul și tămăduitorul oamenilor aflați în suferință și nevoie! Când și unde te poți închina la moaștele Sfântului Ierarh Nectarie de Eghina

Protejează-ne, Sfinte Nectarie, te rugăm! Amin.

În fiecare an, mii de oameni din București și din alte localități merg la Mănăstirea Radu pentru a se ruga și a se închina la racla cu moaştele Sfântului Nectarie de la Eghina, considerat vindecător de boli, care vor fi scoase şi aşezate într-un baldachin din curte, pentru hramul din 9 noiembrie.

Mănăstirea Radu poartă hramul Sfintei Treimi și Sfântului Ierarh Nechtarie al Eghinei, este considerate monument istoric fiind construită de voievodul Alexandru al II-lea Mircea (1568-1577) şi doamna sa, Ecaterin și se află în zona Unirii, pe Strada Radu Vodă 24A, București

Loading...

Credincioșii vor putea să se închine și anul acesta la racla cu moaștele Sfântului Nectarie de la Ieghina începând cu data de 8 noiembrie. Conform programului anunțat de mănăstirea Radu Vodă, moaștele vor fi scoase mâine începând cu orele 073:0-08:00.

Sfântul Nectarie Taumaturgul, adică Vindecătorul sau Cel ce tămăduieşte, este renumit pentru minunile pe care le făcea încă din timpul vieţii, cu rugăciunile sale fierbinţi, pentru toţi ce-i cereau ajutorul. După trecerea sa la cele veşnice, mormântul său a devenit loc de pelerinaj, iar înalţii ierarhi ai Bisericii lui Hristos, văzând minunile ce se săvârşeau acolo şi descoperind moaştele neatinse şi plăcut mirositoare au hotărât canonizarea Sfântului Nectarie. Acesta este pentru întreaga lume ortodoxă, pentru toată Biserica lui Hristos, ajutor trimis de la Dumnezeu pentru cei aflaţi în suferinţă, în nevoi, în boli de toate felurile. Pe lângă acatistul şi rugăciunea stăruitoare către Sfântul Nectarie, pe lângă pelerinaje la sfintele sale moaşte, lectura acestor minuni de netăgăduit ce s-au săvârşit, este un prilej de a cunoaşte mai multe despre Sfântul Nectarie Taumaturgul şi despre dragostea sa nemărginită pentru oamenii aflaţi în suferinţă.

Sfântul Nectarie de la Eghina este considerat vindecător de cancer și alte boli, un adevărat protector al oamenilor în suferință.

Preotul Constantin Stoica, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române a mărturisit că “acesta este, pentru întreaga lume ortodoxă, ajutor trimis de la Dumnezeu pentru cei aflaţi în suferinţă, în nevoi, în boli de toate felurile. Pe lângă acatistul şi rugăciunea stăruitoare către Sfântul Nectarie, pe lângă pelerinaje la sfintele sale moaşte, lectura minunilor de netăgăduit ce s-au săvârşit este un prilej de a cunoaşte mai multe despre Sfântul Nectarie Taumaturgul şi despre dragostea sa nemărginită pentru oamenii aflaţi în suferinţă”.

Sfântul Nectarie de la Eghina este unul dintre cei mai noi sfinți canonizați de Patriarhia Ecumenică în secolul trecut, el fiind botezat la naștere cu numele de Anstasie și având parte din tânără pruncie de o educație creștină desăvârșită.

Sfântul Nectarie de la Eghina a construit cu ajutorul multor creștini o frumoasă mănăstire de măicuțe în Insula Eghina unde și-a trait ultima parte a vieții în smerenie și cinste absolută, ajutându-i pe toți care veneau să îi ceară ajutor.

Sursă: manastirearaduvoda

Lasă-ne un comentariu!
Loading...

Lasă un răspuns