Asupra cui au efect vrăjile și cum trebuie să trăim ca să nu fim expuși:

Aceasta poate că este problema cea mai importantă de discutat, dacă toți creștinii sunt expuși în mod direct la acest pericol. Răspunsul este categoric că nu tot creștinul poate fi batjocorit cu tot felul de vrăji.

Din istoria bisericii știm că vrăjile au putere doar asupra acelor creștini care nu trăiesc și nu împlinesc poruncile sfintei biserici și ale duhovnicului.

Cum trebuie să trăim ca să nu fim expuși acțiunii directe a vrăjilor:

Mai întâi de toate, creștinul trebuie să aibă un duhovnic la care să se spovedească regulat cel puțin în cele 4 posturi ale anului, iar daca simte nevoie să se spovedească cât mai des.

A doua conditie ce trebuie îndeplinită este aceea de a face la duhovnic o spovedanie completă a tuturor păcatelor fără a ascunde nimic din tainele sufletului.

A treia condiție este ca tot crețtinul să facă zilnic canonul pe care i-l va da duhovnicul.

A patra condiție este ca fiecare să încerce zilnic lepădarea păcatului prin practicarea rugăciunii: „Când începi să te rogi, încetezi a mai păcătui, iar când încetezi rugăciunea începi a păcătui.”

A cincea condiție este ca fiecare crestin să aiba smerenie si prin aceasta constiinta ca singur nu poate face nimic fara ajutorul divin.

A sasea conditie este participarea regulată la Sfânta Liturghie și la celelalte slujbe ale Sfintei Biserici.

Dacă orice crestin ar implini aceste conditii esentiale atunci cu siguranta ca niciun fel de vrajă nu ar mai putea avea niciun efect asupra lui.

Lasă-ne un comentariu!

Lasă un răspuns

x

Check Also

Luni, 25 martie, este Buna Vestire. Ce NU e bine să faci în această zi, ca să-ți meargă toate bine

Una dintre cele mai importante sărbători închinate Maicii Domnului, Bunavestire este sărbătorită pe data de ...