Așa pregătești cel mai bun chec de post, fără ouă! Ingredientul care îl face atât de bun și de pufos! Fă-le și tu azi o surpriză plăcută celor dragi ai tăi


Cum faci chec de post, fără ouă. Ingredientul care îl face delicios! Îi vei uimi pe ai tăi!

Checul de post este foarte uşor de preparat, nu necesită foarte multe ingrediente şi va fi cu siguranţă o surpriză plăcută pentru cei dragi. Nu necesită preparative speciale şi nici o experienţă foarte mare în bucătărie.

Ingrediente

2 căni făină
1 cană zahăr
1/2 cană ulei
1 lingură zahăr vanilat

1 cană apă
1 praf de copt
3 linguri nucă de cocos
2 linguri cacao neagră
2 linguri dulceaţă de vişine

Mod de preparare:

Punem într-un vas zahărul, uleiul, apa, făina și zahărul vanilat. Amestecăm cu un tel până obținem o compoziție omogenă. Împărțim compoziția în două. Într-una din ele punem dulceața de vișine și cacao și omogenizăm. În cealaltă adăugăm nuca de cocos.

Ungem o tavă cu ulei, o tapetăm cu făină și punem cele două compoziții, alternându-le. Coacem compoziția vreme de 45 de minute la foc mediu. Va crapă puțin, să nu va faceți griji așa și trebuie. Îl scoateți din cuptor când este gata și lăsați 10 min în tavă. Peste 10 min îl scoateți din tavă și lăsați să se răcorească bine. Apoi îl pudrați cu zahăr și serviți.

Cocosul (Cocos Nucifera) face parte din familia palmierului. Numele se referă la copacul al cărui fruct este nuca de cocos. Considerată în culturile unde crește un aliment fundamental, nuca de cocos oferă beneficii dincolo de valoarea nutritivă, capabile să vindece orice boală.
Din punct de vedere botanic nu este o nucă, fiind clasificată ca o sămânță (cea mai mare din lume), fie ca o drupă, alături de cireșe și prune.

Nuca de cocos ne oferă pulpa albă, apa de cocos, lapte și ulei. Acest aliment complet a hrănit popoare întregi de multe generații. În multe insule unde crește asigură aproape în totalitate alimentația localnicilor. Pentru aceștia este atât un aliment, cât și leac foarte apreciat cu o lungă istorie, fiindu-i atribuite multe beneficii.
Recent, și medicina modernă a început să îi exploreze potențialul, descoperindu-i secretele și proprietățile tămăduitoare.

O nucă de cocos în stare matură poate ajunge până la 1,5 kilograme. Se poate utiliza în totalitate: conținutul apos, miezul, dar și partea fibroasă (coaja), în diverse industrii.
Când este încă tânără, nuca are un înveliș verde iar partea din interior este mai gelatinoasă. Când ajunge la maturitate, coaja devine maro iar apa dinăuntru ușor amară.
Când pot introduce nuca de cocos în alimentația copilului meu?

În cultura thailandeză, nuca de cocos constituie un prim aliment solid oferit copiilor de către preotul lor.

Deși nuca de cocos face parte din familia palmierului și tehnic nu este o nucă, unele forumuri au catalogat-o ca fiind un aliment cu factor alergen, așa că a fost introdusă în categoria “tree nuts” (nucile de copaci). Cu toate astea, majoritatea indivizilor care au fost înregistrati cu alergii la nuca de cocos nu erau alergici și la alte nuci.

În India, unde nuca de cocos se consumă foarte frecvent, alergia la nuca de cocos este în topul primelor 5 alergii, dar în alte țări precum SUA, Australia, Marea Britanie, alergia la nuca de cocos este considerată foarte rară.

Cu acordul medicului dumneavoastră puteți să utilizați cocos în rețete pentru copilului dumneavoastră odată ce a acceptat și se bucură de majoritatea fructelor și legumelor, rescpectând totodată regula celor 4 zile.
Efecte benefice

Nuca de cocos constituie un aliment de bază, din care se poate consuma pulpa, apa și laptele. Atenția cea mai mare, însă, se îndreaptă spre uleiul de cocos, aflat în dieta celor ce trăiesc în zonele tropicale de mii de ani, cu o aplicație largă atât în pregătirea hranei, cât și în medicina tradițională și modernă.

Acidul lauric din acest ulei, convertit de organism în monolaurin are efecte antivirale și antibacteriene, distrugând diverse bacterii patogene. Există studii care au subliniat și efectele antimicrobiene ale acidului lauric. Este eficace și persoanelor cu hipotiroidie în stimularea metabolismul și pierderea kilogramelor acumulate în plus.

Uleiul de cocos conține acizi grași cu molecula medie (MCFA). Una dintre cele mai remarcabile caracteristici ale acestor acizi este capacitatea de a distruge bacterii ce cauzează ulcer gastric, infecții ale sinusurilor, tractului urinar, carii dentare, pneumonie și alte infecții. Pot distruge și ciuperci, viruși ce cauzează gripă, pojar, herpes, mononucleoză, hepatita C și SIDA.

Uleiul de cocos consumat în cantitate de 60% din procentajul caloric zilnic nu are nici nu efect negativ. Cei care trăiesc în zonele tropicale și au o dietă bogată in ulei de cocos se bucură de o stare generală de sănătate bună.
Ce nutrienți conține nuca de cocos?

Bogat în proteine, miezul alb al nucii de cocos conține vitamina B, zinc, fosfor și fier.

Multă vreme uleiul de cocos a fost blamat, fiind considerat nesănătos din cauza nivelului mare de grăsimi. Abia recent s-a demonstrat contrariul. Grăsimile din acest ulei sunt foarte bune pentru sănătatea nostră, prin prezența acidului lauric, pe care îl mai găsim doar în laptele de mamă. Este cel care face laptele de mama atât de bine digerabil, protejând organismul de infecții și sprijinind sistemul imunitar.

Uleiul organic, virgin, obținut prin presare manuală este considerat cel mai sănătos ulei folosit în alimentație. Nu este cazul și uleiului de cocos procesat, hidrogenat.

Loading...