Apelul unui preot pentru sărmanii din sat: “Îmbracă un copil de Paște!”

Loading...

Romanii sarbatoresc Pastele peste o luna si jumatate. Invierea Domnului trebuie sa ne gaseasca pe toti in haine noi. Asta spune traditia din batrani.

Nu toti crestinii se pot bucura de o garderoba schimbata de sarbatori. Chinuti de saracie, zeci de copii din judetul Vaslui nici nu pot visa la o pereche de pantofi sau la hainute. Este si cazul micutilor din localitatea Harsova.

Preotul din sat a venit insa in ajutor si, alaturi de oameni inimosi, spera sa le indeplineasca micutilor dorinta.

Traiesc intr-o saracie lucie, iar de Paste micutii si-ar dori haine, jucarii sau pantofi noi. Traiul modest le ucide insa orice speranta. Tristetea se citeste pe chipul lor.

Cu modestie, copiii povestesc ca parintii lor abia reusesc sa le puna o paine pe masa.

Micutii si-au gasit refugiul in credinta. La biserica, parintele Ionel Stoian, cel care i-a botezat pe prichindeii din sat, le-a venit in sprijin. Slujitorul Domnului a initiat o campanie pe o retea de socializare. “Fiind in perioada Postului Mare, m-am gandit ca si anul acesta sa va ofer posibilitatea de a face o fapta buna. Va doriti sa aduceti zambetul pe chipul unui copilas?

Ati putea sa-i faceti o mare bucurie imbracandu-l cu hainute noi de Pasti. Alegeti unul din cei 41 de copii din parohia noastra (cu varste cuprinse intre 1 si 15 ani) care au nevoie de sprijin (din familii monoparentale sau cu multi copii) si nu va va uita niciodata! Pachetele primite le vom imparti copiilor la biserica in ziua Intrarii Domnului in Ierusalim (Florii). As avea rugamintea ca pachetele sa ajunga pana la data de 18 aprilie. Alegeti sa daruiti bucurie!

“Considerati milostenia nu ca o cheltuiala, ci ca un venit, nu ca o pierdere, ci ca un castig!” (Sfantul Ioan Gura de Aur) NU UITATI! Aripile rugaciunii sunt postul si milostenia! Daca doriti sa ajutati, va rog sa ma contactati in privat pentru detalii!

Mii de multumiri persoanelor care ne-au sprijinit pana acum in toate activitatile filantropice desfasurate in parohia noastra!”a spus parintele Ionel Stoian. Cine vrea sa ajute copiii trebuie sa intre pe pagina de facebook Parohia Harsova Vaslui, iar acolo putea lua legatura cu parintele Ionel Stoian.

Lasă-ne un comentariu!
Loading...

Lasă un răspuns

x

Check Also

Rugăciunea de Vineri. Dacă vrei să îți meargă bine toată ziua, ar fi bine să rostești cu credință această rugăciune

Rugaciune de vineri. Ce trebuie sa spui ca sa iti mearga bine toata ziua Iata ...