Andreea Esca, primele impresii după călătoria alături de Papă. Ce l-a rugat în avion


Andreea Esca a dezvăluit cum a fost zborul alături de Papa Francisc, de la Roma la Otopeni, dezvăluind că a fost impresionată de calmul și răbdarea Suveranului Pontif.

„Ceva incredibil, nu mi-as fi imaginat vreodată să trăiesc un asemenea moment. Totul a fost foarte normal, părea o cursă normală. E foarte normal și foarte haios, este cu zâmbetul pe buze tot timpul, are acest har să-ți transmită că este un prieten de-al tău, că poți să-i spui orice”, a spus Andreea.

„L-am rugat ceva. Am transmis ieri la știri că acceptă să primească fotografii cu copii bolnavi care au nevoie de binecuvântare. Am primit foarte multe mesaje pe Whatsapp cu fotografii ale copiilor din România și am printat aceste fotografii. I le-am arătat și le-a dat binecuvântarea. E foarte răbdător, a făcut fotografii cu noi toți. Am vorbit engleză și italiană, cât să mă înțeleagă”, a mai spus Andreea.

Loading...

Papa Francisc a sosit vineri la la Bucureşti, pe Aeroportul “Henri Coandă” la coborârea din aeronavă fiind aşteptat de preşedintele Iohannis, dar şi de copii de la şcoli catolice şi de numeroşi credincioşi.

Suveranul Pontif, simpatizat în lumea întreagă, a ajuns la București și pășește pentru prima oară pe pământ românesc. Programul complet al Papei Francisc poate fi citit aici.

 

Cronologia evenimentelor – Papa Francisc în România – LIVE UPDATE

ora 15.49 Papa Francisc a ajuns la Palatul Patriarhiei, unde urmează să aibă o întâlnire privată cu Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Daniel.

La Palatul Patriarhiei, Suveranul Pontif se va întâlni şi cu membrii Sinodului Permanent al BOR.

La ora 15:45, Papa urmează să ajungă la Palatul Patriarhiei, unde va avea o întâlnire privată cu Patriarhul BOR, Daniel. Vor urma o întâlnire cu Sinodul Permanent al BOR şi o vizită la Catedrala Naţională.

ora 14:30 Corespondentul Știrilor PRO TV Diana Enache, transmisiune directă de la Catedrala Sfântul Iosif, unde Papa va oficia Sfânta Liturghie, la ora 18:10.

ora 13:50 Papa Francisc a plecat de la Palatul Cotroceni.

La plecarea de pe Platoul Marinescu, Suveranul Pontif s-a oprit pentru a-i saluta pe cei care au participat la ceremonia oficială de primire de la Palatul Cotroceni.

 

ora 13:40 Papa Francisc a salutat, la începutul discursului rostit la Palatul Cotroceni, pe preşedintele Iohannis, pe premierul Dăncilă şi pe toţi cei prezenţi, în cazul Patriarhului Daniel folosind formula “Cu mare iubire, îl salut pe preafericitul meu frate Daniel”.

ora 12:33 Papa a fost salutat, pe platoul de ceremonii, de un grup de copii şi tineri de la Consiliul Naţional al Elevilor, Alianţa Naţională a Studenţilor din România, Consiliul Tineretului din România, Şcoala Concordia, de la corurile Cantus Mundi şi Madrigal, Cercetaşii României şi Asociaţia Naţională a Surzilor din România, care au fluturat steguleţe ale României.

ora 12:30 Şeful statului l-a întâmpinat pe Papa Francisc alături de soţia sa, Carmen. Din delegaţia care l-a primit pe Suveranul Pontif au făcut parte toţi consilierii prezidenţiali şi de stat. “E o zi frumoasă, o zi importantă”, a spus preşedintele înainte de sosirea Suveranului Pontif.

ora 12:30 Şeful statului l-a întâmpinat pe Papa Francisc alături de soţia sa, Carmen. Din delegaţia care l-a primit pe Suveranul Pontif au făcut parte toţi consilierii prezidenţiali şi de stat. “E o zi frumoasă, o zi importantă”, a spus preşedintele înainte de sosirea Suveranului Pontif.

ora 12:25 Papa Francisc a salutat garda în limba română. Le-a spus soldaților: ”Bună ziua!”

ora 12.15 Suveranul Pontif a ajuns la Palatul Cotroceni, unde are loc intonarea Imnurilor Naționale, Imnul Statului Vatican și Imnul României, precum și trecerea în revistă a Gărzii de Onoare cu Salutul Drapelului și al Gărzii.

ora 11.20 Papa Francisc a sosit pe Aeroportul “Henri Coandă”, iar la coborârea din aeronavă a fost aşteptat de preşedintele Iohannis.

De asemenea, un public numeros format din elevi de la şcoli catolice şi din credincioşi a scandat numele Papei şi a fluturat steguleţe tricolore cu însemnele papale.

Copiii, unii îmbrăcaţi în costume populare, au pregătit felicitări şi desene făcute de ei, pentru a le oferi Sfântului Părinte.

De la aeroport, Papa Francisc va pleca spre Palatul Cotroceni, iar, pe Şoseaua Kiseleff, între strada Arhitect Ion Mincu şi Piaţa Victoriei, coloana Suveranului Pontif va circula cu viteză redusă, pentru a saluta mulţimea.

Loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *