8 reguli de bun simț pe care orice femeie trebuie să le știe

În epoca internetului, este foarte ușor să uiți de maniere. Dacă vrei, totuși, să fii o doamnă, ține cont de următoarele reguli.

Nu bârfi

Dacă vrei să fii considerată o doamnă în societatea modernă, ar trebui să stai departe de cercurile în care se bârfește.

Când afli un secret, ține-l pentru tine sau împărtășește-l cu cea mai bună prietenă a ta, dar nu vorbi despre asta cu simple cunoștințe sau colegii de birou. Și în niciun caz nu posta pe Facebook!

Fii atentă la ce poze postezi pe rețelele de socializare

Înainte să postezi o poză pe contul tău de Facebook sau de Instagram, gândește-te dacă ai vrea ca părinții tăi să o vadă.

Este indicat să analizezi și consecințele pe care această fotografie le va avea în viitorul tău. Ți-ar plăcea să fie văzută de copiii tăi? Dacă nu, atunci ține-o doar pentru tine!

Spune întotdeauna „te rog” sau „mulțumesc”

Indiferent de relația pe care o ai cu o persoană, nu uita să spui aceste cuvinte, atunci când este cazul.

„Te rog” și „mulțumesc” arată că ești o persoană politicoasă, dar și că îl apreciezi pe interlocutor și nu crezi că totul ți se cuvine. Nu te gândi că astfel de maniere sunt demodate. Bunul simț nu are o dată de expirare!

Nu te lăuda

Poate îți faci cumpărăturile la cele mai scumpe magazine de haine sau tocmai te-ai întors dintr-o vacanță în New York. Poate ai parte de cele mai frumoase experiențe, dar dacă vrei să fii considerată o doamnă, ar trebui să le ții doar pentru tine.

Oamenii lăudăroși nu obțin niciodată respectul celorlalți. Prietenii tăi vor afla despre asta fără să le spui tu sau să postezi fotografii cu cea mai nouă geantă de designer pe care ți-ai luat-o. Un pic de modestie este cheia eleganței!

Citește și: Care este cea mai sofisticată zodie

Nu consuma prea mult alcool

Nicio femeie nu poate rămâne grațioasă după ce a consumat prea mult alcool. Dacă ieși cu fetele în oraș și vreți să sărbătoriți ceva, bea un pahar de apă după fiecare cocktail. Asfel vei putea să ajungi acasă pe picioarele tale și vei rămâne o doamnă!

Fă-ți manichiura!

Nu contează dacă te dai sau nu cu ojă, trebuie să ai întotdeauna unghiile frumoase și îngrijite. Mâinile sunt în văzul tuturor, așa că mare grijă!

Ai grijă cum mesteci guma

Guma de mestecat este foarte populară și pe lângă faptul că are un gust bun și îți menține respirația proaspătă, poate fi și anti-stres. Când o mesteci, însă, ai grijă că nu scoți niciun zgomot, dacă vrei să fii o doamnă. Renunță la ea în timpul ședințelor și a întâlnirilor importante.

Discută cu oamenii din jurul tău

O doamnă din societatea modernă nu stă cu ochii în telefon la fiecare pas. Discută cu oamenii din jurul tău, arată că ești informată, citită și că ai un răspuns pentru orice întrebare.

Lasă-ne un comentariu!

Lasă un răspuns

x

Check Also

De ce e bine să pui puțin bicarbonat pe carne înainte de o găti si alte 25 de intrebuintari despre care poate nu stiai

Ai o bucată de carne mai tare, mai fibroasă, mai ațoasă? Care, atunci când va ...